Nenad Uzelac: Šta nas uči slučaj Arno Gujona?

Podelite:

Arno Gujon je prvi napravio grešku. Verovao je da televizija N1 iskreno želi da govori o njegovom humanitarnom radu i da se bavi problemom Srba na Kosovu i Metohiji. S dobrom verom je pristao da gostuje na televiziji na kojoj svako ko zastupa interese srpske nacionalne ideje i ne odgovara američkim interesima u Srbiji, dočekuje se na nož, dok svi koji odgovaraju američkim interesima uživaju sve privilegije njihovog servisa. Iza N1 stoji bivši šef CIA, Dejvid Petreus, koji je kupio i SBB i stavio N1 na prvi kanal umesto Radio televizije Srbije (RTS). To dovoljno govori o toj televiziji, a i o tome ko kontroliše glavne medije u Srbiji.

Osoba koja iza sebe ima dvoje dece i dvanaest godina humanitarnog rada sa ciljem pomaganja Srbima na Kosovu i Metohiji – Arno Gujon – samim tim je o sebi rekao dovoljno – koliko je zrela, razvijena i ostvarena ličnost. I tu više nikakva opravdanja nisu potrebna. Televizija N1 je imala tri cilja: prvi da demonizuje Gujona; drugi da Albancima na Kosovu i Metohiji da povod da mu, eventualno, zabrane ulazak ili, minimum, da stvore atmosferu straha u kojoj Gujon više ne bi smeo da ode na Kosmet zbog pretnji tj. da spreče ili umanje njegov rad; i treće da N1 od sebe napravi žrtvu i demonizuje i srpske desničare. Dakle, prikazivanjem istorije Arno Gujona N1 želi da spreči njegov humanitarni rad atmosferom straha i sukoba dok njegovom demonizacijom izaziva ekstremnu reakciju srpske desnice kroz koju opet vrši napad na samu desnicu izigravajući da su oni žrtve pod napadima srpskih desničara, a ne Gujon pod njihovim napadima i posledicama svega što su namerno izazvali.

Svesni da napad na Gujona izaziva ekstremnu reakciju mnogih u Srbiji oni su za sebe stvorili poziciju žrtve igrajući na glupost mnogih srpskih desničara. Nije prvi put da oni koji stoje iza N1 i američkih interesa u Srbiji mnogo pametnije odigraju od većeg dela srpske desnice ili srpskih patriota. Arno Gujon je prepoznao grešku, a ostaje da mnogi srpski desničari prepoznaju svoje greške kada koriste društvene mreže za pretnje i slične stvari i da konačno shvate da takvim načinom delovanja urušavaju ono za šta se, navodno, bore. Dovoljno je bilo stati uz Arno Gujona, pružiti mu podršku, i staviti do znanja da je N1 televizija CIA. Nek nas slučaj Gujon nauči da jednom postanemo pametni, a ne večito korisni idioti neprijatelju.

Nenad Uzelac, Vidovdan

Podelite:

5 COMMENTS

 1. Slucaj Gyhon je ekstremno dobar da se rascisti strokava humanitarna mreya nad Srbijom

  Ako N1 sme da pita humanitarca o njegovom politickom delovanju onda to isto moyemo da pitamo SVAKOG tyv humanitarca i NGO u Srbiji.
  Pitam se sta cekamo.

 2. Ti si opet na sendvicima…
  Vokabular ti kao kod onog bugarina Ristovskog…
  Nisam ja „mrsomud“, vec se protivim da se ubije svaki srpski prijatelj.
  A ti se dobro osecas pod ovim okupacijom ,jel?
  Ili si njen praktikant .
  Ajde…sidji do reke i utopi se,nemoj mene da davis.

 3. Arno Gujon je smao jedan pravdoljubiv, dobronameran i velikodušan
  čovek, poreklom Francuz.
  Pozanto je kako je država reagovala povodom nesreće – ubistva Borisa
  Tatona,Francuza , a ni da bekne kada je u pitanju MORALNO, DUŠEVNO
  i DUHOVNO ”ubijanje” Arno Gujona?!
  Isti slučaj je i sa SPC – ni da bekne, a Čovek toliku pomoć, sa puno
  saosećajnosti i bratske ljubvi podeli postradalim Pravoslavnim
  Srbima sa Kosova i Metohije?!
  Kako bi na ovo moralno, duševno i duhovno ubijanje odreagovale
  Ruska Pravoslavna Crkva i Ruska država?
  Sigurno ne ovakvim besramnim ćutanjem kao što to čini država
  Srbija i SPC!!!
  Ali, stvari mogu i da se promene, ako bi se Televizija N1 – GAZDA,
  UREDNIK i VODITELJKA – IZVINILI ARNU GUJONU, PRAVOSLAVNOJ
  DRŽAVI SRBIJI, a POSEBNO PRAVOSLAVNOM NARODU SA KOSOVA
  I METOHIJE!

  Dragan Slavnić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here