Bane Trifunović: JANKOVIĆ RADIO ZA SLUŽBU!

Podelite:

Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Srbije Saša Janković oduvek je bio čovek službe, sudeći bar prema Tviter prepisci Jankovićevih nekadašnjih saradnika i potpisnika famoznog „Apela 100“ – glumca Branislava Trifunovića i voditeljke Biljane Lukić – sa bivšim šefom DS Bojanom Pajtićem.

Naime, Trifunović je, između ostalog, otkrio da je služba ušla u Jankovićev pokret mnogo pre predsedničkih izbora.

– Tamo je služba ušla pre formiranja i mnogo pre izbora… to je problem… nikako posle – doslovce je napisao Trifunović, koji ni ovog puta nije propustio priliku da još jednom žestoko iskritikuje dojučerašnjeg saborca.

– Pogledaj Nedeljnik..sramno i bestidno – napisao je Trifunović aludirajući na intervju koji je Janković dao Nedeljniku, a u kome je između ostalog sve one koji su napustili pokret nazvao „Vučićevcima i Gašićevcima“.

 

 

 

Podsetimo, Srpski telegraf nedavno je otkrio da je Janković vrbovan u rad službi nakon sumnjive smrti svog druga Predraga Jankovića.

– Oberučke je prihvatio saradnju i pranje dosijea, a kasnije je kao saradnik postavljan na visoke i ozbiljne funkcije u državi, odakle je imao uvid u vrlo važne informacije i brojne državne tajne – rekao nam je tada dobro obavešteni izvor Srpskog telegrafa iz bezbednosnih krugova.

Pored toga, da je saradnik službi Jankovića su optužili i lider pokreta „Dosta je bilo“ Saša Radulović i lider LDP Čedomir Jovanović.

Lider ĐB Saša Radulović u svom otvorenom pismu javno je optužio Jankovića da je špijun kada je otkrio da mu je bivši zaštitnik građana 2004. godine otkrio da DS ima službu jaču od državne bezbednosti, te da je i sam njihov član.

S druge strane, Jovanović je u nekoliko navrata je javno govorio da su Jankovića stvorile obaveštajne službe i da za sve što radi dobija savete iz BIA.

– Kaže Saša Janković javio mu prijatelj iz BIA da neće dočekati kraj drugog kruga, javio mu prijatelj iz BIA da ne ide u Srebrenicu, javio mu prijatelj iz BIA da ne ide na proteste… Pa šta ako mu je prijatelj iz BIA javio još nešto, a on nam to ne kaže?! Kako to da meni nikada ništa nije javio prijatelj iz BIA? Kako to ja, koji sam „surčinac“, „zemunac“, revolveraš srpske politike, nikada u životu nisam pomislio da odem u neku streljanu. A tek u BIA streljanu – naveo je nedavno Jovanović.

 

 

Republika

 

Podelite:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here