ISTRAŽIVANJE FAKTOR PLUSA POKAZALO – SNS u Beogradu osvaja 39 odsto, u Srbiji 53!

Podelite:

Ukoliko bi danas bili održani beogradski izbori, Srpska napredna stranka osvojila bi 39 odsto glasova, dok bi na drugom mestu bila lista Aleksandra Šapića, pokazuje prvo predizborno istraživanje agencije Faktor plus

Prema rezultatima ovog istraživanja, koje je sprovedeno u periodu od 28. novembra do 5. decembra, eventualna zajednička lista Saše Jankovića, Vuka Jeremića i Dragana Đilasa mogla bi da računa na 16 odsto glasova.

Isto toliko bi osvojio i aktuelni predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić.

Četvrto mesto zauzela bi lista Luke Maksimovića, poznatijeg kao Ljubiša Preletačević Beli (6,1 odsto), dok bi za SPS glasalo 5,9 procenata birača.

 

 

Na odbornička mesta u beogradskom parlamentu mogla bi da računa još samo Demokratska stranka koju u ovom trenutku podržava 5 odsto birača.

Sve ostale liste su trenutno ispod cenzusa od 5 odsto.

Takođe, istraživanje pokazuje da bi čak 41 odsto građana izašlo na parlamentarne izbore ukoliko bi bili održani sad u nedelju, a 53 odsto građana bi na parlamentarnim izborima glasalo za SNS.

Za SPS bi glasalo svega 9.6 odsto građana, za DS 6,9, sa pokret Saše Jankovića 5,6 odsto. Sve ostale liste su trenutno ispod cenzusa.

 

 

Alo

Podelite:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here