Александар Киш: Нови избори и зашто ће Вучић поново да победи

Александар Киш: Нови избори и зашто ће Вучић поново да победи

ПОДЕЛИ

Најава нових избора дошла је као хладан туш на српску назови опозицију. Састављена од бивших политичких величина и још бившијих режима, успела је да од 2012. године апсолутно ништа не промени на себи, и да ама баш ништа не реформише у свом наступу.

Група састављена од бивег ДОС који је управљао земљом целу деценију, и који је иза себе оставио пустош погубнију него Адолф Хитлер, уз додатак неким мини патриотских и квази реформаторских партијица, као конгломерат свега и свачега, посебно никога и ничега громогласно је узвикивала своје име саму себе убеђујући у сопствену величину.

Уз све то насупрот њима стоји Вучићев СНС који је, волели то или не, успео да их потуче на изборима од 2012. до дана данашњег – уз савезништво са увек стабилним СПС-ом Ивице Дачића, који све што треба да уради је да седи и ћути и гледа како други бију његове битке, док Вучић и СНС само треба да пусти у директном преносу вербална иживљавања, а боме и скоро физичка бивше опозиције и нове опозиције над својим скупштинским колегама и пренераженим бирачима испред ТВ пријемника. Наравно и да не учествује у том циркусу, да се покаже да је изнад тога.

И не треба ни Вучић ни Дачић да се претерано боје наредних избора, јер ће опозиција да потуче саму себе, а можда је то већ урадила, па је у ствари зато СНС почео да најављује нове изборе, тек да покупи профит од опозиционог дебилизма. Јер за неку власт нема слађег него да седи и гледа опозицију како сама себе удара каменом у главу и још пева у директном преносу.

Како је то успео? Једноставан и надасве ефикасан систем у којем пораженог противника убедиш уз помоћ агената провокатора, да су избори у ствари намештени, да је ово само случајност и да су они у ствари у праву и да их народ воли и да ето – иако су изгубили изборе немају потребе да се у опште мењају ни да далеко било, промене своје политичке вође.

Српска назови опозиција, уз свесрдну подршку Вучића, а боме и Дачића понаша се као онај мајмун који у џунгли подигне камен, угледа змију испод њега и од страха падне у несвест. Онда се пробуди, поново подигне камен и поново падне у несвест, и опет и опет и опет…. “никад нећеш одрасти, мали весељаче”…како каже један стари цртани филм. И тако – убеђена у сопствену супериорност и генијалност српска опозиција, отпочела је по скупштини да се понаша горе од оног мајмуна са каменом и змијом, и то у директном преносу, где Вучић не треба ама баш ни цента да уложи у своју кампању, него само да пусти ту опозицију и њене “величине” да причају и покажу се у правом светлу и да избегава да им се у томе придружи!

Није више битно шта и како ће да СНС и Вучић ураде, јер ће народ да учини све да не дозволи овима да се врате на власт, и не ради се овде у опште о томе јели Вучић и какав је већ о ономе што ради ова тзв. опозиција која својим понашањем плаши јавност.

И тако ће да их почисти на изборима. Са мањим или већим успехом него на ранијим. Зар нико у опозицији није схватио да човек који те је повео на изобре, и изгубио их, сатро сопствену партију, мора да оде. Не да се поново кандидује, да оснује своју странку него – хвала брате, добро си се потрудио, доста урадио, али ниси успео и сада идеш у политичку пензију. Тако се ради у нормалним државама. Ако је народ масовно гласао против тебе, и твоје власти, мораш да одеш, да ослободиш своју партију терета који ти носиш и даш шансу другим људима. Али не код Срба.

Замислите само генерала који губи битку за битком и и даље води војску, па неко би му рекао у међувремену, “брате ово са војском, можда није твој фах”… Али не код српске опозиције! Они су убеђени да народ обожава да гледа Зорана Живковића, Тадића, преживеле из Коштуницине партије, Шутановца – за име света они су убеђени да ако створе нову партију да их нико неће препознати! То је као да ти се бивша жена/муж који су ти упропастили живот офарбају у другу боју косе, појаве ти се на вратима и позову те на састанак сматрајући да ћеш мислити да су нека сасвим друга особа!

И тако је назови опозиција својим слабостима и глупостима у ствари главни генератор моћи Вучић који готово ништа не треба да ради него да седи, спрема гласачке листиће и ужива. Дачићу и СПС је још боље јер у опште се не налази на директној линији ватре у борби опозиција-власт, и ради свој посао без страха од избора где ће добити своје стандардне гласове. Вучић треба само да избегне да одговара на провокације већ да пусти опозицију да сама одради посао за њега.

Онај мајмун из џунгле се на крају опамети, одјебе и змију и камен и оде да убере неку банану. Српска опозиција, неће да види ни ту банану.

Александар Киш

8 КОМЕНТАРИ

 1. Можда је аутору Вучић прирастао за срце али на жалост српске опозиције ово је тачна констатација.

 2. Ne bih ja to tako…
  Jeremić je jak, ako se bude kandidovao a sve su prilike da hoće, Toma Nikolić neće imati nikakve šanse. A pitanje je da li će i Vučić u drugom krugu pobediti Jeremića.

  • Hm,hmm…ipak, jacina kandidata mora da se vezuje za jacinu registrovane stranke,a ne po onoj Daninoj „vlast se kotrlja po ulici,treba samo da je pokupimo“

 3. Kakav je ovo tekst?
  Koliko autor ima godina,pretpostavljam da je adolescent,pripravnik-saradnik?
  Uzimanje „zdravo za gotovo“ potencijalnih VANREDNIH izbora,samo posle godinu dana od VANREDNIH izbora…autoru nije tema za sebe,on tera pricu kako ga „noge nose“?
  O CEMU SE OVDE RADI?

  • Bice da je Vucic okupirao i vidovdan,kao 24 sata naseg zivota.
   Dajte nam Jedandan u 365 dana,koji je Nasdan…
   Gledajuci ovu sliku brejvikovske pesnice za „masovnu upotrebu“, i kolicinom “ radosti redakcije“ da za male pare dobiju dosta poena,forsirajuci ovaj beskrupulozni tekst,razumem bolje sustinu svekolikog ponora u kome se nalazimo.

 4. stvarno otkuda ovde takav provucicevski tekst

  ovo napisano za opoziciju vazi no Vucic je u parlamentu bio i gori od opozicije a to fali u tekstu

Comments are closed.