Бушатлија о Аеродрому: Концесија не даје добре резултате

Бушатлија о Аеродрому: Концесија не даје добре резултате

Влада Србије најближа је одлуци да Аеродром Никола Тесла буде приватизован давањем концесије.

ПОДЕЛИ

Током обиласка радова на Терминалу 1 и платформи за одлеђивање авиона вредним око милијарду и по динара, премијер Алекандар Вучић каже да модел приватизације још није коначан, али да је извесно да ће држава зарадити бар три пута више него што је на аеродроми могла да заради пре неколико година.

Тренутно је најизвесније да ће то бити концесионар, који ће унапред да плати уговор, да у државну касу редовно пребацује новац за годишњу таксу и да аеродромом управља 25 до 30 година.

„Вероватније чак 25 година, али ево да оставимо то, то радимо са нашим саветником Лазардом. То би значило да годишње имамо неколико милиона евра, 10, 11 милиона пута колико година већ, плус унапред плаћање, мислим да можемо да добијемо 350, можда чак и 400 милиона евра“, каже премијер.

О колико год милиона на дуже стазе да се говори, концесија се, наводи стручњак за страна улагања Махмут Бушатлија, већ неколико година уназад не показује добре резултате, нарочито у земљама у развоју.

„Онај ко уђе у конесију он само има одређено време у коме мора да врати паре и заради нешто на томе и то њега, пошто га профит мотивише а не љубав, присиљава да што мање инвестира“, истиче Бушатлија.

На давању аеродрома под концесију већ су се опекли Загреб и Будимпешта, а и Скопље, после почетног успеха, више не може да се похвали високим накнадама. Пошто београдски аеродром, како каже Бушталија, већ остварује профит од око 20 милиона евра годишње, можда би уместо о концесији пре требало размислити о унапређењу пословања.

Игор Кошут, Н1