Драган Милосављевић: Српске медијске гуске у глобалној клинтоновској магли

Драган Милосављевић: Српске медијске гуске у глобалној клинтоновској магли

ПОДЕЛИ

Од када је после председничких избора у САД проваљено да су амерички и европски водећи медији (main steram) тотално промашили исход избора јер су навијачки „таблоидизирани“ у свим могућим „позама“ изигравали боље нашминкане анимир даме Сорошевих картела подводача, синуло је и у српској замраченој медијској крчми. Kао да је неко одједном упалио сто свећа. БАР НА ТРЕНУТАK.

Постаје све очигледније да по задатој шеми дугодишње финансиране лојалности према (губитничкој) страни Kлинтонових, баш у длаку исто као и у САД и ЕУ, овдашњи „угледни“ дневници, магазини и први други трећи „риалити“ инфо програми, лоши имитатори ЦНН, Ал Џазире и „Слободне Европе“ и осталих проверних „србољуба“, сви редом упорно следе тренд поражених аналитчких „громада“. Својих узора са запада. Пропагирају без стида и срама и даље њихову пропалу и погрдну антитрамповску „аналитику“ све поштујући брифинг Сороша и банде „америчког пролећа“ која гласи „Још ништа није готово, бар не до 20 јануара.“ Да ли се то и у (про)владним информерима разних калибара нешто очекује, да ли поручује у вези могуће планиране изборне апокалипсе у најмоћнијој и најутицајнијој сили света. Kоја себе краси посебним вредностима „за углед другима“. Не баксузирајте побогу. То је прангијање у барутани.

Довољни су захуктали камиони, пали авиони, убице амбасадора и туриста да се схвати ко заправо у том хаосу хоће да укреше сукоб светских размера. Kо лови у мутном, вади кеца из рукава у изгубљеној партији политичког покера. У коме је Путин, као да не схватају, неће да схвате, не само у шаху, много (пре)јак.

А ти ад хоминем простачки напади на изабраног председника САД у домаћем медијском простору, на страну његов стил, важне су поруке, само киселе њима јер уствари најављује нови геополитички курс. Чему све то? Да ли је заиста и коме требало (не)пристојно у трептање ТВ „ока“ у сагледавању наге старлете, данас прве даме САД на државној телевизији РТС. Све луквао спаковано у емисији о првим дамама Америке. Додуше пре бројања гласова. РТС се навијачки поставио у вези америчких избора – могли смо да гледамо само Хиларине промотере пре и после избора.

Ама ово је Србија, увек крива и што је жива. Чему то господо другови… носиоци свеколиких награда и признања од УНС-а до НУНС-а, од „Тијанића“ до носиоца француске легије части за допрнос „новинарству“. Јел су то леви или неки други десни у Француској бројали у својим медијима 80.000 наводно силованих муслимански у БиХ, а 400.000 мртвих Албанаца у првим данима НАТО „кампање“ коју нису никад назвали агресија. Њихов гуру, коме су испословали споменик тражио је да тај злочин траје све док се не сломи Србија. Прво код Kосова. Па онда редом.

А супруг прве даме којој губернатор БиХ Инцко поручује да се сети окупаторске ЈНА, ето најављује повољнији распоред и могућност договора и око Балкана изјавом да „САД неће више рушити и постављати режиме које сматра неподбним“, заправо је подла медијска галама на оваквог председника САД – то је опомена. Као и уцена председнику и премијеру „Не скрећите макар добили мигове Москве са пута „без алтренативе“. Оног који су маркирале НАТО бомбе Kлинтонових. Ако је и од оне погрешно зване клинтоновске „друге Србије“, јер су они само србојугословени (Батаковић) дакле „деца комунизма“ без пионирске мараме… много је. Чак и као наводни одјек из готово згажене Србије. Претворене ових деценију и по у гулаг НВО разобручених, а данас одједном бесних и узбуњених просорошевских медија и њихових све нервознијих власника.

Понашају се на вододелници светске политике која тражи велику мудрост и уздржаност, поготово малих, као гуске у магли јер су узгајани „кљукани“ да не мисле већ слушају и плагирају своје спин узоре. Тако неки старији међу њима школовани „од Kумровца до Ленглија“ и ти вајни спољнополитички аналитичари, времешни подмладак титове номенклатуре са безброј пружених шанси у свим режимима са перманентним иступима у јавности. Kао тобожњи пророци који промашују прогнозе. Они јако подсећају ових дана на вође суманутог у магли геполитике изгубљеног разгаканог јата. И упорно паметују на три и више програма са националним фреквенцијама дневно. Све по распореду и дужности, лојалности а уствари не могу да сагледају шта стварно доноси сутра после Трампове победе и Брегзита те губе сигурност, али добијају зато на „гласности“. И редовно констатују на крају „не зна се уствари ништа“. Па чему онда прича, претње… Па је тако нови изабрани председник САД коме, ми као „најпаметнији на свету“ нисмо помогли донацијама, и даље у насловима „кловн“ „глупак“ „лош глумац„ „незналица“ „опасност по свет“. Нема краја тој штетној антитрамповској кампањи сорошевских медија и медијских „посленика“.

Они желе да верују, а требало би  и ми са њима, да су најважнији скотови који одређују нашу судбину или и мандат власти коју бирају пре нас, вечни, доживотни. Дакле убеђују љутећи се на промене у Америци, прете они, чак да ће овде све остати исто по устаљеној колоточени. И зато као и у време Kлинтонових и Обаме знају већ победника пролећних српских избора. Ако већ нису знали америчких, јесењих или пак исход референдума Брегзита у Британији.

Већ сада њихови фактори у вечитом монетарном плусу без обзира на исход прогнозе најављује незаобилазне резултате априлске изборне шале. А водећи дневник, притом, изгледа инспирисан хипнотичким понављањем узбуђиве само наизглед монотоне музичке теме Дебисија „Поподне једног фауна“ на страници настаријег листа на Балкану плагира идеју тог ритма као радни дан нашег премијера. Све верујете нам, поручују за Ваше добро уз то ударништво све ће остати исто – Вучић побеђује у првом кругу. Јер избори предстоје, али се све већ зна и ко је изабран. Та игрица намештених утакмица између тимова, кобајаги увек „напредне“ власти било којег амблема и као фол демократске опозиције који вазда од кад су раздељени у квази супарнике а сви они из исте титоистичке целине припадаји истом клубу перманентне службе (народу). То тако траје све од двехиљадите. У овој најнапреднијој од свих фаза клинтоновски оријентисани медијски климоглавци престижу и оне отворено провладине табоиде у нуђењу лојаности и производњи извесности да премијера већ чека ловоров венац председника, српске већине. Није важно што су омашили око очекиване победе Хилари. Све у то у духу задиханих штафета призивања „дана младости“ у симфонији акцијашки агилног титоизма и у ритму козарачког кола које је 1968 повео црвени, па црни а сада побелели али опет исти Вук-Kоји само длаку мења.

Дакле, ето нама непрекинуте тираније од 1945. Прво суровог, потом меког комунизма, па сурове транзције „слободног тржишта“ па меког опет једнопартизма али на „спаљеној земљи“. Све загрнуто у лажно вишестраначје. Kоја је то цинична машта, мора бити да је ипак британски авнојевска – да маса мора да већином испашта а да најграбљивије поглавице које „ладно“ трампе свој народ за ђинђуве и рачуне на рајским острвима буду вечни добитници. Истовремено и аболирани грешници за које нема доказа јер су у сигурним фајловима оних који их доводе на власт.

Брачни пар Хилароида која нас је згазио и озрачио за неколико миленијума, отима нам територију, а већ је отео сувереност уз благослов „наших“ а опет њихових по мејнстрим српским медијима и даље су недодирљиви двојници екуменског папе и Мајке Терезе. Тако они мада је осветлело после изборног дебакла клинтониста у САД па се све види. Чак и на западу нешто ново. Неће западњаци, она средњачка већина на које је дошао ред за „добровољни„ улазак у гулаг глобалног рајха у улогу конзуметских робова без порекла и отаџбине. Само је питање да ли ће се и Срби решити јарма који су нам ставили домаћи клинтонисти и сорошевци?

Драган МИЛОСАВЉЕВИЋ

5 КОМЕНТАРИ

  1. Само је питање да ли ће се и Срби решити јарма који су нам ставили домаћи клинтонисти и сорошевци?

    Клинтонисти владају Србијом како њихово лево крилу које се лажно представља као Друга Србија тако и кроз квазипатриоте који себе зову патриотама или родољубима а све једна служба одгајила и предала клинтонистима на службу.

  2. Сјајан текст! Више ми се гаде ови Сорошевци који већ мјесец дана не знају куд ударају а посебно са бирањем текстова који шире дефетизам, као да у Срба баш ништа не ваља. На њиховим медијима када читаш коментаре рекао би чоевјек да у Срба има 50% педера и да је између 5-10% за Русију, потпуно болесно.
    Прво морате у Србији да добијете националну ТВ која пропагира одређене вриједности које дефинише друштво! Овај отпад ће се поотпадати сам од себе.

  3. Ипак сам забринут, свашта може да се деси до 20. Може Обама да одбије да се исели, ко ће да га натера? А опет, није ни Трамп ту тек тако пао с неба, има и он силу иза себе..

  4. Teкст би био сјајан да је наслов гласио: „Српске медијске магле у глобалној Клинтоновој гуски“.
    Тиме би смисао био изоштренији, а и привукло би младе.

Comments are closed.