„Писмо човеку“ младог српског песника освојило интернационалну награду (ВИДЕО)

„Писмо човеку“ младог српског песника освојило интернационалну награду (ВИДЕО)

ПОДЕЛИ

Интернационално удружење за културу и уметност Вербумландиарт из Галатонеа организовао је другу по реду културну манифестацију La voice dei poeti.  Ове године под насловом „Устаните градитељи мира“. Уметници великог броја земаља су дигли глас против рата у име мира, позвали на толеранцију и љубав

Манифестацију организује Вербумландиарт у сарадњи и са Клубом љубитеља књиге МАЈДАН из Костолца. Учествовао је велики број песника, такмичећи се у три секције-категорије. Поезија, фото поезија и видео поезија.

Формирани су специјални жирији за арапски, италијански, српски, енглески, бугарски, румунски,…

На предлог жирија за српски језик у саставу Славица Пејовић-песникиња из Костолца и добитницa награде, за освојено прво место прошле године у Песару, Милисав Миленковић, књижевник из Пожаревца и Мирјана Добрила из Нарда, Италија, прогласили су добитнике награда за учеснике из Србије. Покровитељ манифестације је профeсор Хафес Хајдар, кандидат за Нобелову награду.

slika-1У категорији видео поезија са песмом, лауреат је био Марко Станојевић.

Професор Хајдар је уручио награду песнику Марку Станојевићу. Његова песма „Писмо човеку“ је одушевила Италијане, начином на који је Станојевић приступио теми мира. На манифестацији су присуствовали угледни историчари уметности, сликари, новинари, који ће у мају 2017. године посетити Србију. Песник је награду посветио својој земљи и језику на којем ствара.

Песма је преведена на италијански језик.

Марко Станојевић, рођен у Неготину 02. марта 1992. Објавио  прву збирку поезије у септембру 2016. „На ветру љубави и туге“, чији је рецезент Матија Бећковић. Добитник награде за најетеричнију љубавну поезију на манифестацији „Орфеј на Дунаву“ 2016. Члан Заједнице књижевника бивше Југославије од августа 2016. Песме су му објављиване у разним зборницима, електронским и штампаним, Књижевним новинама УКС-а као и на италијанском блогу за поезију Вербумландиартпланет. Остварио је сарадњу са домаћим глумцима, који су говорили његову поезију. Сарадник је портала Показивач. Члан Књижевног друштва Раковица као и Клуба љубитеља књиге Мајдан из Костолца.  Живи у Београду.

ВИДОВДАН