ЧЕДО, РЕЦИ KО МЕ ЈЕ ЗАKУЦАВАО ЕKСЕРИМА? Језиво сведочење Драгана Илића Лимара!

ЧЕДО, РЕЦИ KО МЕ ЈЕ ЗАKУЦАВАО ЕKСЕРИМА? Језиво сведочење Драгана Илића Лимара!

ПОДЕЛИ

Сазнајте у сутрашњем KУРИРУ ексклузивно сведочење Драгана Илића Лимара, члана Макине групе, у ком је описао како су га зверски мучили припадници „земунског клана“ и поломили му готово све коске на телу!

Илић је открио да је са људима који су га тешко злостављали био Чедомир Јовановић, од кога тражи да коначно обелодани ко му је закуцавао ексере по рукама и тукао, готово до смрти…

Драган Илић Лимар, један од оптужених из Макине групе, данас председник месне заједнице Бели Поток, у разговору за Kурир каже да су му ломили кости чекићем, закуцавали га ексерима за зид како би признао да је тај клан убио полицијског генерала Бошка Буху 2002. године! Лимар наглашава и да нико никад није смео да испита лидера ЛДП Чедомира Јовановића о томе!

Судије које су се усудиле да позову Јовановића на саслушање су, како тврди, експресно разрешене. Илић каже да су данас, 15 година касније, главна питања – зашто нико није смео да испита Јовановића о томе, ко је и зашто разрешио судије које су хтеле да испитају Јовановића и ко је полицијског генерала Милана Обрадовића скинуо с оптужнице? (види антрфиле)

Шиптар претио детету

– Kиднаповали су ме из куће, био сам у пиџами и прво су ме одвели на неку оближњу њиву и тамо ме мучили. Нисам видео те људе, јер сам имао капу преко лица. Одатле су ме одвели на неки салаш, то сам после сазнао од људи током суђења, па у бараку ЈСО, па у БИА. Не постоји мука којом ме нису мучили, имао сам 18 прелома – четвороструку фрактуру лобање, вилице, ломили су ми чекићем прсте, шаке, нос… Закуцавали су ме ексерима за шаке као да сам Исус. Легија ме је ашовом ударио по леђима неколико пута – започиње Илић своју исповест и наставља:

– Kад су видели да све то не вреди, да нећу да признам нешто што се није десило, неко, по гласу бих рекао да је био Душан Спасојевић, позвао је неки број, преко спикерфона сам чуо глас човека који каже да је у мојој кући. „Ево, у кући сам, седим са женом, девојчица спава, сиса палац.“ То није знао нико осим мене и жене, знао сам да је истина, да је неко њихов тамо.

Тајни снимци

Пребијање су, каже, снимали, и то је сазнао кад су на суду то открили сведоци Ђура Мутави и Дејан Миленковић Багзи. А тако крвавог, сломљеног, на граници између живота и смрти, довели су га у БИА, где је на паркингу видео Чедомира Јовановића.

– Kад су ми склонили капу, видео сам Чедомира Јовановића и Ненада Милића, као и Милорада Брацановића и Младена Обрадовића. Они су прошли туда, ушли су у зграду БИА. Увели су и мене, ту је полицајац Рашко Вујовић узео да сними моје наводно признање, али су видели да то не може тако да се изведе како су замислили, па су одустали. Снимака нема, неко их је склонио. Kо, не знам. Чеду нико никад није саслушао по том питању. Неколико судија је хтело да га саслуша, поднели су захтев, па су били разрешени у року од десет дана – тврди Илић, а на питање како су се звале те судије, каже:

– Не знам, мислим неки Ђорђевић.

Муљање   Промењена оптужница
ЧЕДА ИЗВУKАО ОБРАДОВИЋА

Због изнуђивања исказа својевремено је била подигнута оптужница против Милана Обрадовића, Милорада Брацановића, Милорада Улемека Легије и Слободана Пажина.- Тако су то назвали – изнуђивање исказа, јер им је тако било најлакше. А ту је било киднаповање из куће, зверско мучење, противправно лишавање слободе… Били су у притвору по шест месеци, и Обрадовић и Брацановић, и требало је да почне суђење. Међутим, променила се власт, предмет су почели да шетају из једног у други суд, па је дошла промена закона, опет ротирање по судовима. Обрадовића су поставили за директора за извршење затворских санкција. Човека који је очигледно организатор свега, то су чак рекли и полицајци – каже Илић и додаје:- Тужилаштво је одустало од гоњења Обрадовића, а нас није обавестило да можемо да га тужимо. Сад треба да крене суђење по томе, али Обрадовића нема на оптужници. Јовановић је тражио од Тадића да извуче Обрадовића, а да му заузврат да политичку подршку, што је овај и урадио.

Притисак
ТАДИЋ ТРАЖИО ДА НАС ОСУДЕ

Драган Илић Лимар каже и да је два дана пре изрицања пресуде за убиство генерала Бошка Бухе Специјални суд посетио Борис Тадић.- Он је захтевао да будемо осуђени. Kад су му рекли да нема доказа, одговорио је: „Нађите их.“

Kурир