(ВИДЕО)ТРАМП: Руси немају никакве компромитујуће документе о мени, болесни људи су објавили...

(ВИДЕО)ТРАМП: Руси немају никакве компромитујуће документе о мени, болесни људи су објавили то сра*е!

ПОДЕЛИ

Новоизабрани председник САД Доналд Трамп одржава прву конференцију за новинаре у Њујорку на којој је навео да „мисли да Русија стоји иза хаковања“.

Трамп је каснио неколико минута на конференцију, која је заказана за 17 сати.

„Лепо је бити са вама“, рекао је Трамп и навео да је навикао на свакодневне конференције за медије, али да их нису одржавали јер је било „много нетачних вести“.

Осим тога, Трамп се на почетку конференције за медије захвалио онима из медија који нису објављивали те „глупости које су објавиле можда обавештајне агенције, ко зна, можда обавештајне агенције“.

Kако каже, уколико су обавештајне агенције заиста објавиле спорна документа, која он назива „лажним вестима“, то ће бити велика мрља на њиховој заоставштини.

Трамп је такође навео да се радује својој инаугурацији 20. јануара, за коју је рекао да ће бити леп дан.

Прво питање било је о скандалу око наводног хаковања, а Трамп је одговорио да „мисли да је то Русија“, али да су у томе учествовали и други појединци и друге земље.

На питање о његовом односу са Русијом, Трамп је навео да „уколико се Путину свиђа Трамп, онда је то предност, не мана“:

„Да ли стварно мислите да би Хилари Kлинтон била оштрија према Путину? Да ли ико верује у то? Ма дајте“.

Трампови противници након његове победе често су истицали да је Русија хаковањем Демократског националног комитета помогла Трампу да победи на изборима. Пре неколико дана објављени су наводни докази за то. И Трамп и руски председник Владимир Путин негирали су све наводе.

Трамп је током обраћања ушао у мањи вербални окршај са једном новинарком након што га је питала о његовом порезу:

„Једини који брину о мом порезу сте ви, новинари.“

„А грађани?“

„Постао сам председник. Победио сам. Није их брига“.

Током предизборне кампање објављена је прича о наводним Трамповим малверзацијама са порезом за коју су тада истицали да може да доведе до краја његове трке за председника. Из његовог тима је тада речено да је Трамп урадио све по закону и да је искористио пореске законе.

Трамп је одговорио и на питање о извештају у коме се налазе поверљива документа у којима пише да Руси тврде да имају компромитујуће личне и финансијске податке о Трампу. Kремљ, међутим, тврди да Русија не поседује „компромитујуће“ податке о Трампу.

Новоизабрани председник САД навео је да су то „лажне вести“ и да се ништа од тога што су медији пренели није догодило.

„Срамота је што је нешто такво објављено. Наши противници су то објавили. Група противника се окупила заједно, болесних људи, и објавили су то ср**ње“.

Рекао је да је увек био свестан шпијунирања у хотелским собама.

„Веома сам пажљив. Окружен сам телохранитељима… Увек им кажем – Будите веома пажљиви, у таквим собама има камера на најчуднијим местима. Не можете да их видите и не знате да су то. Боље да будете пажљиви или ћете гледати себе на ноћној телевизији. Такође, имам страх од бацила“, рекао је Трамп и изазвао смех новинара. Пре обраћања Трампа, на конференцији за медије нападнут је „Базфид“ због објаве „тајног извештаја“. „То је јадан покушај да се прикупе кликови“, речено је на конференцији.

Трамп је у неколико наврата одбацио извештај америчких обавештајних служби о наводној умешаности Русије у изборни ток, која је, према извештају, имала за циљ да помогне републиканску милијардеру да победи демократску противницу Хилари Kлинтон.

Kремљ је такође у неколико наврата демантовао те наводе.

Б92