Вучић: Ако кандидат СНС изгуби, одлазим и ја. Дачић уверава да са...

Вучић: Ако кандидат СНС изгуби, одлазим и ја. Дачић уверава да са њим побеђују!

ПОДЕЛИ

ПРЕМИЈЕР Александар Вучић изјавио је данас да би пораз кандидата Српске напредне странке (СНС) на председничким изборима значио његов одлазак с места председника Владе Србије.

„Нема никакве сумње да тај пораз на председничким изборима не мора да значи одлазак свих министара или промену структуре политичких странака, али свакако значи мој одлазак“, рекао је Вучић у Индији за београдску ТВ Прва.

Он је оценио да ће неки покушати да искористе председничке изборе не да би на њима победили, већ да би срушили Владу Србије и њене „добре резултате“ и земљу вратили у „колотечину прошлости“ и „време хиперинфлације и огромног дефицита“.

Упитан да ли ће у суботу Председништво СНС-а разговарати о кандидату за председника Србије, Вучић је рекао да ће се разговарати око „много других ствари“ и око већег ангажовања напредњака.

„Разговараћу с људима у Председништву и око многих других ствари и око њиховог већег ангажмана, јер у реду је да сам ја запустио страначке обавезе и да се не бавим странком, али није у реду да су сви други то запустили и заборавили и препустили свима другима велику иницијативу“, рекао је Вучић.

Премијер је казао да посао председника Владе обавља с великом љубављу и посвећеношћу.

„Вучић плус Дачић за победу“

Говорећи о председничким изборима, Дачић је рекао да је за владајућу коалицију битно да има заједничког председничког кандидата, јер сматра да ће заједнички кандидат победити на изборима за председника Србије.

Дачић је истакао и да однос СПС и СНС никад није био бољи. „Најважнији су односи Вучић – Дачић. Вучић плус Дачић, то је једнако победи у првом кругу. Био сам довољно јасан“, поручио је Дачић у интервјуу за Б92.

БЕТА/РТС