Црна Гора: Велики протести испред Скупштине (ФОТО)

Црна Гора: Велики протести испред Скупштине (ФОТО)

ПОДЕЛИ

Данас на платоу испред Скупштине Црне Горе, одржан је протест у организацији Демократског Фронта и великог броја грађана, који су се самоиницијативно организовали, како би пратили вандредну сједницу, на којој се расправљало о укидању имунитета посланицима ДФ-а Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу.

На скупу којем је присуствовало више стотина присталица Демократског Фронта, дошли су и представници осталих опозиционих партија, Демократа, СНП-а, Демоса и ГП УРА: Александар Дамјановић,Алекса Бечић, Горан Даниловић, Дритан Абазовић и Неђељко Рудовић. Присутни су били и остали посланици Демократа: Зденка Поповић, Момо Копривица, као и бивши посланик те партије Невен Гошовић.

Сабраним грађанима у име Демократског Фронта, прво се обратио потпредсједник Нове Српске Демократије, Славен Радуновић. Он се захвалио окупљеним грађанима и посланицима опозиције, који су дошли да изразе солидарност и подрже Демократски Фронт, у борби за слободу.

IMG_8902

Ово је срамни чин који је спремио режим Мила Ђукановића.Док је ово је скуп слободних људи. Ви сте слободна Црна Гора. Александар Синђелић је пробисвјет којег је Миливоје Катнић нашао преко битанги из АНБ-а. Синђелић се вратио у Београд са парама, а против лидера опозиције су покренули поступак. Морамо кугу истјерати из Црне Горе,“ рекао је Радуновић.

Посланица ДФ-а Марина Јочић је казала да они који су ослободили лопове, сада хапсе Мандића и Кнежевића.

Након тога окупљенима се обратила посланица ДФ-а Бранка Бошњак, која је поручила, да ће Демократски Фронт заједно са слободним грађанима одбранити слободу, као и да ДФ неће дозволити да се Мило Ђукановић игра судбином народа Црне Горе.

Функционер Демократског Фронта, Јанко Вучинић, истакао је да режим Мила Ђукановића неће дати власт без крви. Он је Ђукановићу поручио, да је боље да не хапси Мандића и Кнежевића“ да не би прошао као Чаушеску„.

IMG_8941

Члан предсједништва ДФ-а Предраг Булатовић, нагласио је да иза цијеле ове афере стоји Мило Ђукановић. Он је присутне грађане подсјетио да Црна Гора улази у последњу фазу борбе за слободу „са том бандом коју ћемо побиједити“.

„Наставиће се хапшење лопова из ДПС-а, а Мандић и Кнежевић биће на слободи и видјети побједу против Ђукановића,“ казао је Булатовић.

Потпредсједник ПзП-а Бранко Радуловић поручио је да нема предаје и компромиса у борби за слободну Црну Гору.

Милово лудило је метастазирало, једини гријех Мандића и Кнежевића је што воле слободу, “ казао је он.

IMG_8951

Члан предсједништва ДФ-а Страхиња Булајић, је казао да се велика ујдурма подиже, зато што је остварење циља веома близу.

Наше тзв. колеге треба да донесу одлуку којом се лишавају слободе њихове колеге. Они ако хоће да хапсе Андрију и Милана, нека размисле зашто слушају пар амбасада,“ рекао је Булајић.

У завршници скупа услиједила су обраћања чланова предсједништва ДФ-а, Милана Кнежевића и Андрије Мандића.

У свом обраћању Милан Кнежевић је поручио, да се ДФ неће зауставити док не ослободи Црну Гору.

Нећемо се зауставити док не ослободимо Црну Гору демократским средствима“ .

IMG_8964

Он је нагласио да се одсудна борба привела крају, као и да је спреман да издржи још 100 година овакве борбе.

Лидер ДНП-а је истакао да зна за шта је режим Мила Ђукановића спреман да се нагоди, уколико би се одрекли Србије, Русије, односа према НАТО-у, српског језика и Митрополије црногорско-приморске.

Ја сам данас са Мандићем најсрећнији човјек, јер су нас одабрали да испред вас будемо борци против окупатора. Борба се привела крају и врховна команда ДФ-а за све има план. Они су спремни да се повуку, ако се одрекнемо односа према Србији и Русији, српском језику и Митрополији. Нема те нагодбе због које би се ми одрекли оног, зашта су се наши преци борили вјековима“.

На самом крају свим окупљенима обратио се и Андрија Мандић.

IMG_8966

Он је истакао да се они боре против помахнитале машине коју предводи Мило Ђукановић. Такође је истакао да Ђукановић нема храбрости, да сам уради ово што сада раде његове слуге, као и да све конце вуче из Дубаија, у којем се тренутно налази.

Он нама не може ништа и не може да нас заплаши. Ми заступамо и бранимо слободу, а он брани покрадене милијарде,“ рекао је Мандић.

Лидер нове српске демократије је напоменуо, да само сложна опозиција може срушити мафијашки режим у Црној Гори.

Ђукановић хоће преко нас да уплаши пола Црне Горе. Треба да направимо нови почетак у опозицији и да се узмемо руку под руку. Да направимо заједно бедем који не може да сруши овај мафијаш и његов режим. Обједињавање опозиционих снага ће убрзати пад режима,“ .

Након тога организатори су саопштили да ће одлуку са сједнице сачекати у холу Скупштине.

Поред присуства јаких полицијских снага, посланици ДФ-а су ушли у парламент, након чега су се сусрели са својим „колегама“ из владајуће коалиције, који су претходно једногласно изгласали, укидање посланичког имунитета Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу.

IMG_9000

Дошло је до више инцидената, гдје су се посланици ДФ-а вербално сукобили са посланицима ДПС-а. Убрзо затим реаговало је Скупштинско обезбјеђење и полиција. Када су посланици ДФ-а покушали да уђу пленарну салу ДФ је упутио захтјев да се новинарима дозволи да остану у парламенту, док су они ту.

Потом су из скупштине изашли Милутин Ђукановић,Милун Зоговић и Јован Вучуровић. Они су казали да су се посланици ДПС-а разбјежали као мишеви, након чега су замолили све присутне грађане да се разиђу и чекају даља упутства.

IMG_9067

Скуп је завршен уз повике: „Мило лопове, Катнићу олошу, Мафијо, Мафијо„.

М.М.

Фото:Владимир Павићевић

1 КОМЕНТАР

Comments are closed.