Вучић: Спреман сам на сарадњу са Николићем!

Вучић: Спреман сам на сарадњу са Николићем!

ПОДЕЛИ
The Prime Minister of the Republic of Serbia, Aleksandar Vucic, stands in the New Palace in Stuttgart, Germany, 04 February 2015. PHOTO: MARIJAN MURAT/dpa, Image: 217362149, License: Rights-managed, Restrictions: GERMANY OUT, Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP

Премијер Србије Александар Вучић рекао је да не жели ништа лоше да каже о председнику Николићу и да је увек спреман на сарадњу са њим.

– Поготово не желим да се бавим трачевима, па ни истинама у вези наших унутарпартијских односа. Од мене ћете чути само добре речи о председнику Републике Томиславу Николићу. Увек сам спреман да радим са њим, и пре и после избора. Да учествујем у свађама нећу. Очигледно да је пред партијом коју водим низ изазова и проблема. Kао да се цео свет сручио на нашу главу и да је свима важно да изгубимо изборе. Можда и јесте, рекао је Вучић.

Он је на питање да ли ће учествовати данас на седници ГО странке, рекао да ће томе моћи да се посвети после завршетка посете аустријског канцелара Kерна.

Вучић и Kерн су одржали конференцију за новинаре после званичног сусрета.

Вучић се захвалио Kерну на подршци коју Аустрија пружа Србији и региону. Рекао је да је премијеру Аустрије предао папир са својим предлогом какав би регион требало да изгледа у будућности. Вучић је рекао да је о том предлогу већ разговарао са премијером БиХ Звиздићем.

Иако Вучић није открио о чему се ради, из онога што је рекао се може закључити да се ради о бесцаринском систему и знатном омекшавању граница у зони Западног Балкана.

Kерн је рекао да Аустрија изузетно цени напоре Владе Србије за стабилност у региону.

– Разговарали смо о унапређењу сарадње у региону и премијер ми је изнео пројекат стварања царинске уније. Сматрам да је то веома важно. Наша предузећа су највећи улагач у Србији, па би и нама то било од користи. Стабилност региона је нешто о чему морамо да разговарамо и на нивоу Европске уније. Постоји велики потенцијал. Ми смо јасно заговорник чланства Србије у ЕУ, рекао је Kерн.

Он је додао да ће Аустрија од 1. марта дати Србији инфрацрвене апарате како би се лакше контролисали путеви миграција.

Премијер Вучић је рекао да аустријска влада много боље разуме прилике у Србији и региону него неке друге европске земље и захвалио се на томе.
Kерну Вучић био узор

Аустријски канцелар Kристијан Kерн изјавио је данас у Београду, приликом пријема за аустријске привреднике, да му је, док је био на дужности шефа аустријске железнице (ОеББ), Александар Вучић био узор.

Он је, како преноси агенција АПА, рекао да никада неће заборавити сусрет са Вучићем пре две године у Београду.

„Нисам никада срео једног политичара који се толико ангажује као ти“, истакао је Kерн. Он је додао да је, када се вратио у Беч, рекао да је Вучић узор и да треба деловати као он. Пуно речи хвале имао је канцелар и о гостопримству српског премијера, који је синоћ у његову част приредио неформалну вечеру. „Имате најбоље домаћине“, нагласио је Kерн који је после десет година први аустријски канцелар који је посетио Београд.

 

 

Ало