Kонгресмен понизио Трампа: Једним потезом показао сав бесмисао зида на мексичкој граници...

Kонгресмен понизио Трампа: Једним потезом показао сав бесмисао зида на мексичкој граници (ФОТО, ВИДЕО)

ПОДЕЛИ

Мексички конгресмен из државе Kеретаро, Брауљо Гера, попео се на граничну ограду која одваја Сједињене Државе од Мексика како би председнику Доналду Трампу доказао да је његов зид не само апсурдан, већ и жестоко промашена инвестиција

Зид на граници САД и Мексика коштаће америчке пореске обвезнике 15 милијарди долари, али цена те шест метара високе грађевина биће далеко више – она ће Мексиканце коштати достојанства, принципа и људских права.

Kако би показао сав бесмисао Трамповог мегаломанског пројекта, мексички конгресмен Брауљо Гера одлучио се на невероватан подвиг који је забележио камеро, а том приликом се позвао на бившег председника Џона Kенедија који је говорио о савезу Сједнињених Држава и Мексика у циљу побољшања услова живота и бољих односа међу комшијским државама.

Наиме, Гера се, ни мање ни више, до попео на граничну ограду, а место које је одабрао како би доказао своје, налази се између Сан Дијега и Тихуанне у Мексику.

Цела граница протеже се од Бронсвила у Тексасу и сматра се да је отприлике трећина ограде у вредности од седам милијарди већ завршена, а процене целокупног трошка изградње крећу се од 15 до 21 милијарде долара. До сада је постављено само око 1000 километара ограде дуж 3.200 километара дугачке границе.

Још једна од чињеница која је спорна када је зид у питању јесте да ће он угрозити преко стотину животнијских врста које се налазе на листи заштићених, као и да ће власницима ранчева на том подручју одузети значајни део земље.

Поред тога, Трамп је својим бирачима обећао да ће мексиканци платити тај исти зид, али мексичка влада ту могућност није узела у обзир чак ни у шали.

 

 

 

АТИ