КОСОВСКА МИТРОВИЦА Протест због смене српских полицајаца

КОСОВСКА МИТРОВИЦА Протест због смене српских полицајаца

ПОДЕЛИ

Грађани Косовске Митровице јутрос су протествовали испред полицијске станице због смене тројице полицајаца који су били на шефовским позицијама у полицијском региону Митровица север.
Градоначелник Горан Ракић најавио је да ће тражити повлачење такве одлуке.

Пре неколико дана, наиме, смењени су шеф регионалне истраге, шеф регионалне администрације и шеф регионалне форензике.

Налог за њихову смену стигао је, како су тада незванично рекли у Косовској полицији у Митровици из кабинета директора Косовске полиције у Приштини, без њихове сагласности.

Осим смене тројице припадника полиције попуњено је још једно место које је било упражњено.

Грађани су се окупили испред капије која води ка полицијској станици у Косовској Митровици како би исказали неслагање са одлуком о смени полицајаца а без претходне сагласности полицијског командира на северу Косова.

Ракић је новинарима рекао да је разлог окупљања грађана њихово незадовољство и забринутост због смене четворице шефова командира полиције за регион полиције “Митровица Север” и именовање четири нова лица.

Споран је начин на који је то урађено, без консултација са надлежнима у полицији на северу Косова и без консултација са локалном самоуправом. Против смењених није покренут никакав поступак кривични или прекршајни да би постојао разлог за њихову смену,” рекао је Ракић.

Градоначелник Северне Митровице изјавио је да ће у току дана имати сусрет са представницима директората Косовске полиције у Приштини и министром унутрашњих послова и да ће затражити повлачење одлуке како би они који су смењени били враћени на посао.

За време трајања протеста била је затворена капија, испред које су били окупљени грађани, која води према полицијској станици у Косовској Митровици.

Извор:Танјуг