Павле Ћосић: Ни Бели ни већа излазност не иду на руку опозицији!

Павле Ћосић: Ни Бели ни већа излазност не иду на руку опозицији!

ПОДЕЛИ

Ствар је у Саши Јанковићу кога горепоменути држе за свог апсолутног кандидата сматрајући га левичарем кога ће подржати цео свет. Притом се мисли на ЕУ и САД јер други свет за њих или не постоји или је катаклизма. Уз то, верују да они привлаче младе и тек стасале бираче које кроз медије (и то Вучићеве) уче да је патриотизам главна препрека напретку, а не неолибирелазам и глобализам што су крајње десничарске идеологије и чак се отворено тако декларишу, макар у тој истој ЕУ и САД. Они немају пуно памети и никако да схвате да у било којој варијанти (био то ГСС, СДУ, лево крило ДС-а и сл), константно не могу да пређу 120.000 до 130.000 гласова без обзира на излазност. Што већа излазност, то су им мање шансе. Зато је Бели за њих највећа опасност јер афирмише бирачко тело које би иначе остало мирне душе код куће. Тиме се тих 130.000 у апсолутном броју од 50% изашлих бирача драстично смањује уз учешће Белог у процентима јер ће порасти на најмање 60%. Иако ни тих 130.000 не би било довољно за други круг ни по каквом сценарију, они се и даље надају да ће тај број порасти с новим генерацијама, иако се то никад није показало тачним. Ствар је у њиховој лошој процени и ничем другом. Мислили су да ће Јанковић уз мању излазност некако ући у други круг и добити подршку других опозиционих кандидата (укључујући ту чак и Обрадовића и Поповића), иако за то не би имао шанси поред Јеремића у сваком случају. Можда чак ни поред Шешеља. Отуд толики јаз према Белом – у отимању гласова младих који ће повећати излазност и тако смањити проценат Јанковићу.
А сад још нешто. Њих није много брига што је тај човек поникао из Милошевићеве бранше и био члан и активиста СПС-а деведесетих (јер они не знају колики је блам био бити у СПС-у у то време и да нико иоле нормалан то себи не би допустио) и тако као ситни чиновник после 5. октобра дошао на позицију заштитника грађана испред ДС-а. Њима је само важно да је он њихов кандидат и да су им тако рекли.

Извор: Фејсбук профил Павла Ћосића

4 КОМЕНТАРИ

 1. „Павле Ћосић: Ни Бели ни већа излазност не иду на руку опозицији!“
  Ali idu na ruku Srbiji.
  – Pojava BELOG je zdrava pojava, koja pokazuje narodni bunt protiv grabljivih vlasti koje vec 25 godina blokiraju demokratske procese i transparentnost
  – VECA IZLAZNOST svedoci da gradjani veruju u izbore i da zele da ucestvuju u izboru svoga predsednika.

 2. Beli je gospodin za sve njih.
  Samo da ga sada udba i mediji ne rasture.
  Ne treba da pretvori u Jelena Tviterusu…
  Verovatno se salio kada je seo sa Ideologom Otpora,kao,da pita za savet to su mu već podmetnuli,UDBA RADI..treba toga da se klone.
  Janković je ipak puška „malokalibarka“.

  • Hm,hmm..onaj,ko blokira portal „POKRET NARODNI FRONT“, je fasista sa „sirokim ovlascenjem“ na internetu Srbije. Svako, pa i Beli, moze da ocekuje svasta od „vlasti u opcu“.

Comments are closed.