Мироје Јовановић: Прелетачевићи хоће да ми скину главу!

Мироје Јовановић: Прелетачевићи хоће да ми скину главу!

ПОДЕЛИ

Након што је уложио приговор РИK-у због низа неправилности на кандидатуру Љубише Прелетачевића Белог, адвокат Мироје Јовановић из Новог Сада је постао мета „Прелетачевића“ – ботова и симпатизера председничког кандидата Луке Максимовића. Због свакодневних претњи СМС-ом, претећих телефонских позива, хаковања Фејсбук профила, и агресивне видео игрице у којој учесници секу главу Мироју Јовановићу,  Мироје је добио полицијску заштиту. О свему овоме говори Адвокат Мироје у интервјуу за Видовдан.

Kоје су биле ваше примедбе на кандидатуру Белог Прелетачевића?

– Примедбе су се односиле на документацију коју је Лука Максимовић, студент поднео РИKу. Она је потпуно невалидна, противна прописима.

Шта мислите о приговорима других у РИK непотпуни потписи, фиктивно име и недостатак пуног имена ГГ као предлагача?

– Све што су други причали ја сам једини написао и потписао се именом и презименом. И наравно детаљно образложио.

Kако је ишао ток вашег приговора на кандидатуру Белог у РИK и Управном суду?

– Мој приговор је одбијен тако што се РИK позвао на „дух“ прописа а не на пропис. А правило каже да Група грађана МОРА да стоји да потписима бирача.

Kо је све кренуо у кампању против вас, које групе и медији и због чега таква хистерична реакција?

– У кампању су кренули они који су створили лик и недело тзв Белог. Дакле, бивша структура Отпора, део Радуловићевих, разне психопате и манијаци. Реакција је последица екстремизма тих људи. Чак су направили проусташку игрицу где се мени сеће глава. Заиста, прави усташлук.

Зашто се држава повукла пред тим притиском који је организован и синхронизован?

– Није се држава повукла. Полиција и тужилаштво су ме заштитили, али држава никада није била суочена са оваквом психозом насиља где је свако ко користи своје право изложен тешком малтретирању. У овом случају моја породица и ја.
ljubisa-preletacevic-beli-igrica-zalba-prigovor-miroje-jovanovic-advokat-r-1489564915-1130213

Шта се вама лично десило од момента подношења приговора до данас?

– Претње, хакерски напади, уцене, увреде, узнемиравање, стотине позива на телефон, стотине порука, болесног садржаја и то траје чак сад док дајем овај интервју. Невероватно, позиви и поруке су стизали и док сам полицији пријављивао претње.  И кажем опет, игрица где ми се сече глава.

Да ли би сте после свега што сте преживели опет учинили исто?

– Наравно. Па није ми ово први пут да се законски борим против антидржавних пројеката. Сетите се како сам спречио Пајтића да направи лажну академију наука.

На крају по томе каква је била организована кампања против вас уз медијску харангу и линч на друштвеним мрежама шта мислите ко стоји иза Белог?

– Иза Луке Максимовића, студента из Младеновца, стоје они који су запалили скупштину 2000. године. Дакле, странци, мафија и стара отпорашка структура.

Видовдан

3 КОМЕНТАРИ

 1. Informer i Parovic pljuju Belog,pored SNS Djuke,vazduPLOHOva?!
  Brutalno.
  Ovaj je samo mali izvodjac radova Parovica,a Parovic je samo mali izvodjac radova Infermorovog gazde…
  SNS I SRS SU NAJZESCI PROTIVNICI BELOG.
  To sto se vidi na TV .
  Pitajte Miroja,Pravnika, Dipl…sta misli o pravu u Srbiji (sto neku zalbu ne ulozi…)…sto ne radi Skupstina…sto se premijer nicega ne odrice,samo skuplja nove funkcije,kao Kim Dzon Un…
  STA MISLI MIROJE,KAO PRAVNIK,DIPL…?

Цитирај