Јеремић: Трку за преседника Србије трчим са више жара од оне за...

Јеремић: Трку за преседника Србије трчим са више жара од оне за место у УН

ПОДЕЛИ

Кандидат за председника Србије Вук Јеремић изјавио је синоћ да је у УН кандидатуром за генералног секретара подигао углед Србије у свету и да верује да Србија може бити при светском врху у многим областима, јер има талентоване и способне људе.
„На крају су биле само наша и португалска кандидатура на столу. Значајно смо подигли углед Србије. Верујем да можемо да будемо при светском врху и у другим областима, имамо талентоване и способне људе“, рекао је гостујуци на РТС Јеремић, који је оценио као смешне наводе да му је Србија резервна фотеља и додао да је имао милионске понуде, да је могао да бира да он и његова породица живе на месту где не би били нападани.

Јеремић је навео да трку за преседника трчи са више жара од оне за место у УН, те да је у разговорима које је водио шриом Србије на њега највећи утисак оставило то људи што живе на рубу егзистенције.

„Изабрао сам да живим у Србији и да учиним све да се ствари промене на боље, да људи добију шансу а не да буду спутани и одлазе из земљу“, рекао је Јеремић и подсетио да његов програм има 70 мера које би требало да донесу бољитак у Србији.

Према његовим речима, нови председник мора да се ухвати у коштац са озбиљним проблемима као што су незапосленост, низак стандард, катастрофално стање у здравству и школству, који су нагомилани у свим сферама и који ситуацију у Србији чине неподношљивом.

Јеремић је изразио очекивање да се грађани на изборима неће водити тиме да дају глас странкама, јер како је додао, оне им нису донеле ништа добро. Тим поводом, додао је да планира да остане нестраначка личност.

Додао је да ће у другом кругу подржати Сашу Јанковића, ако он не освоји доволно гласова.

Јеремић је рекао да ће када постане председник његови међународни контакти бити од помоћи Србији.

Оценио је да би сви требало да буду свесни да је питање проширења ЕУ на веома дугачком штапу.

Такође, Јеремић је навео да ће после избора објавити како је финасирао кампању

Бета

Цитирај