Мустафин „шамар“ Тачију: Нема војске без САД

Мустафин „шамар“ Тачију: Нема војске без САД

ПОДЕЛИ

Иницијатива косовског председника Хашима Тачија, да законом измени мандат косовских снага безбедности и трансформише их у војску, највероватније неће добити „зелено светло“ владе у Приштини

Иницијатива косовског председника Хашима Тачија, да законом измени мандат косовских снага безбедности и трансформише их у војску, највероватније неће добити „зелено светло“ владе у Приштини, пошто је премијер Иса Мустафа поновио да тако нешто може да се обави само у сарадњи са међународним партнерима, преноси РТС, позивајући се на приштинске медије.

„Формирање војске могуће је само у координацији са НАТО-ом и Америком“, рекао је Мустафа на скупу поводом 27. годишњице оснивања огранка Демократског савеза Косова у Подујеву.

Процесу трансформације безбедносних снага Косова у војску снажно се противи амерички амбасадор у Приштини Грег Делави, који је раније рекао да тај процес не би требало да се догоди без уставних промена.

Тачи је пре две недеље иницирао формирање косовске војске трансформацијом из косовских безбедносних снага, променом постојећег закона.

Вечерње новости