Паровић: Направио бих, попут Путина, списак ко се финансира из иностранства

Паровић: Направио бих, попут Путина, списак ко се финансира из иностранства

Кандидат за председника Србије и лидер Народног слободарског покрета Мирослав Паровић изјавио је за Н1 да би се залагао за увођење закона који постоји у Русији где је свако ко добије новац из иностранства "аутоматски означен агентом страног интереса".

ПОДЕЛИ

„Направио бих списак организација које се финансирају из иностранства. Јер, Србија је данас деловањем бројних плаћеника са стране дестабилизована земља“, изјавио је Паровић.

Говорећи о изјави да ће се залагати за „Велику Србију“, коју је дао у председничкој кампањи, Паровић је објаснио да је реч о поруци да Србија направи јединствен културни простор, као једног надржавног пројекта, а подразумевала би заштиту цивилизацијских и културних тековина.

„За мене су Бањалука, Вуковар, Приштина, Подгорица, Београд и Нови Сад део тог јединственог културног простора и то је моја визија ‘Велике Србије’. Дакле, не бих угрожавао територијални интегритет било које државе“, објаснио је Паровић.

Према његовом мишљењу, бројни остали кандидати немају политички програм, већ им је једина тачка програма „Уа Вучић“. На питање шта мисли о актуелном премијеру Србије и председничком кандидату, Паровић каже да би „вероватно био с њим у изборима да о Александру Вучић мисли позитивно“.

„Има ствари које је урадио добро, али има и оних које је урадио лоше“, рекао је он.

Паровић каже да не тврди да је Лука Максимовић директно одговоран за претње новосадском адвокату и функционеру Народног слободарског покрета Мироју Јовановићу, али сматра да је направљена атмосфера која је довела до тога да се неком прети.

Одговарајући на питање о Европској унији (ЕУ), Паровић каже да Унија данас највише личи на Југославију из 1990. године.

„Ја то описујем као кафану у којој је већ избила туча. А ви ако сте пристојни и нормални, је ли улазите у кафану у којој је избила туча? ЕУ више не нуди решење за било који проблем, ЕУ какву познајемо за пет година неће постојати“, сматра Паровић.

Каже да би се залаго за успоставјање Србије као политички и војно неутралне државе, а да би однос са Русијом био на истом или вишем нивоу него данас.

Бриселски дијалог Паровић описује као „проблематичан чин“ с обзиром да, према његовом мишљењу, представља наставак политике коју је започео тадашњи министар спољних послова Вук Јеремић.

ДАНАС