Јутарњи лист: Драматичан обрт у Србији. Вучић добија у првом кругу

Јутарњи лист: Драматичан обрт у Србији. Вучић добија у првом кругу

ПОДЕЛИ

Александар Вучић и даље има највећу подршку и изгледе за побједу у првом кругу предсједничких избора 2. травња у Србији с око 53 посто очекиваних гласова, показују резултати посљедњег истраживања Ипсос стратегиц маркетинга објављени у понеђељак у Београду.

Велико изненађење на политичкој сцени је контроверзни политички активист и комичар Лука Максимовић, у јавности познатији као Љубиша Прелетачевић Бели, који је с 11 посто могућних гласова доспио на друго мјесто по популарности, истиснувши с те позиције донедавног пучког правобранитеља Сашу Јанковића.

Премијер Србије и вођа Српске напредне странке (СРС) Александар Вучић, према најновијем истраживању агенције Ипсос стратегиц маркетинг, и даље је увјерљиво први с великим изгледима за побједу већ у првом кругу предсједничких избора с потпором 53 посто грађана Србије с правом гласа.

Према истраживању Ипсоса које је објавио београдски лист Блиц, на трећем мјесту је Саша Јанковић с потпором око 10,6 посто бирача, слиједи вођа радикала (СРС) Војислав Шешељ с 8,7 и некадашњи шеф дипломације и предсједавајући Опће скупштине УН-а Вук Јеремић с око 6,9 посто подршке.

Јутарњи лист