Вучић: Гласајте због мира и стабилности

Вучић: Гласајте због мира и стабилности

Председнички кандидат владајуће коалиције Александар Вучић изјавио је да је одлучио да прихвати позиве да се кандидује за председника државе, јер је схватио да ће, ако то не уради, угрозити будућност Србије и да ће његови политички противници земљу да врате у прошлост.

ПОДЕЛИ

„Ово је избор између пута у будућност и повратка у прошлост“, рекао је Вучић у предизборном представљању на РТС-у, истичући да је, као премијер, три године радио марљиво, напорно и без одмора, а да „ни динара није узео“.

Моја породица, шира и ужа, има мање него што смо имали пре пет година, констатовао је Вучић и позвао све оне који су помињали наводно богатство његовог брата да то и докажу.

Вучић сматра да су велике шансе и да не победи на председничким изборима, јер су шансе 50 одсто, али да ће, изгуби ли поверење народа, победнику на изборима честитати истог секунда.

Опозиционим кандидатима, према његовим речима, треба само један секунд да се уједине и „врло је могуће да победе“.

„Кажу да не смем на дуел“, рекао је Вучић и подсетио да је 16 пута био на дуелу са свима њима у Скупштини Србије и сваки пут их победио.

„Није моја обавеза да идем са њима по телевизијама и правим чапрас диван“, објаснио је Вучић.

Он је поручио да ће, ако буде другог круга, наставити да се бори, иако „зна да су њихове шансе знатно веће“.

„Верујем у наш народ, пензионере који су показали одговорност, верујем у младе људе, а посебно верујем у жене, оне имају истанчан осећај да им деца имају будућност“, нагласио је Вучић.

Он је негирао оптужбе опозиције да је у медијима завео цензуру и констатовао да „њима највише смета одраз у огледалу, па се буне кад им кажете које су њихове речи“.

На питање о рушењу у Савамали, Вучић је поновио да је грешка била што је то урађено ноћу и да не разуме „оне који су то радили“, истичући да би он то „рушио у подне“.

Говорећи о државним финансијама, Вучић је прецизирао да је на данашњи дан задужење Србије 68,7 одсто БДП-а и додао да је било планирано да крајем марта дефицит буџета буде 47,5 милијарди динара, што је скоро 400 милиона евра, али да ће суфицит бити 50 милиона евра.

Вучић је позвао грађане да изађу на изборе, како би се борили за Србију и постигли стабилност, мир и богатије друштво.

„Сви они који не изађу на изборе, гласаће за ове друге, који би да нас врате у прошлост“, закључио је Вучић.

„Ускоро са Путином, вероватно пре избора“

Александар Вучић је рекао да ће се ускоро видети са председником Русије Владимиром Путином, највероватније пре избора, пренео је Танјуг.

Вучић је подсетио да се са Путином до сада видео девет пута, више него други заједно, и да ће се ускооро понови видети.

„Показали смо да смо на европском путу, а истовремено смо једина земља која није увела санкције Русији“, подсетио је Вучић.

ФоНет