Томислав Кресовић: Политичка пензија Томислава Николића

Томислав Кресовић: Политичка пензија Томислава Николића

ПОДЕЛИ

Анатомија поруке „Не враћам се у СНС”?

Председник Србије Томислав Николић броји своје последње дане и недеље на Андрићевом венцу. Николића замењује на председничком трону његов близак сарадник, лидер СНС и актуелни премијер Александар Вучић. Председник Николић се искрено надао да ће га лидер СНС и председник владе Александар Вучић подржати за нови мандат. Николић је „изигран“ од Александра Вучића и понижен од СНС и вређан од Ивице Дачића коалициног партнера Александра Вучића. Томислав Николић био је „чувар“ и заштитник политике и владе Александра Вучића критикован од челника СНС, али ће свој мандат завршити као политички достојан са видним личним угледом који је стекао у свету пре свега у Кини и Русији. Томислав Николић је био први политичар у Србији од краја 19. века који је своју партијску лидерску позицију напустио због државних разлог. То није учинио ни Никола Пашић као узор за владавину у Србији, а ни Слободан Милошевић, др Зоран Ђинђић, др Војислав Коштуница или Борис Тадић. Без лидерске позиције у странци као шеф државе, био је само Милан Милутиновић који је био у „сенци“ моћног Слободана Милошевића. Томислав Николић је као оснивач и први председник СНС био преварен и издан од СНС уз прећутну „подршку“ Александра Вучића.

Превара и издаја у врху власти према Николићу?

Превара и издаја је део политике и власти али и менталитета у Србији. Најближи од којих се не надаш ударају право „у срце“. Председник Томислав Николић добио је „свилен гајтан“ од Александра Вучића и СНС на дан државности Србије и његов 65 рођендан. Послата је политичка порука која је пратила недолазак министара, посланика СНС и владајуће већине на „Андрићев венац“. Тај „удар“ Томислав Николић није лако доживео, али ће много лакше отићи с власти, него што ће се на председнички трон „попети“ Александар Вучић

Пријатељски и очински подржао Вучића

Председник Србије Томислав Николић није био део председничке кампање Александра Вучића, али се у “финишу” показао као пријатељ и политички „отац“ Александра Вучића да му да своју подршку. Председник Николић каже: “Када је странка одлучила да је Вучић кандидат, ја сам одмах заборавио на своју амбицију да будем председник још један мандат, пошто не бих личио на себе када бих изложио и грађане Србије, а посебно чланове СНС, дилеми да се опредељују између два човека из СНС-а. И пошто то не би било добро за Србију, онда је само остало на мени да одлучим да ли подржавам или не тог кандидата. Подржао сам га, честитао му победу и… Идемо даље.“ Око могућег повратка у СНС, председник Николић каже: “Па не знам. Искрено, мислим да не.”

Исмеван и понижаван у Србији, поштован у свету

Председник Томислав Николић био је исмеван и од својих сабораца из СНС и опозиције, али је као ни један председник пре њега доживео велико поштовање и признање свом раду у Кини и Руској федерацији. Председник Николић каже: “Имам незапамћена пријатељства са бар неколико председника држава са којима можемо много посла да обавимо и о томе ћу да разговарам и са Вучићем и са будућим премијером. За мене би најлакше било да заступам некога у Србији, али ја то не желим јер желим да заступам Србију и даље и да помогнем да заврши све своје тешке послове за које су јој потребне и Кина и Русија. И да онда стварно потпуно миран одем. Председник Србије Томислав Николић напустивши лидерску позицију шефа СНС, учинио је добро за институцију председника Србије и демократски поредак, али не и за њега као политичара. Ипак овај гест је за дубоко поштовање јер сви који су се подизали на власти као лидери својих партија нису најбоље прошли ни у својим партијама нити међу грађанима. Председник Николић каже: „Знате, председник који је председник странке не може да се уздржи да не утиче на извршну власт. Ја сам то знао и пре него што сам постао председник и зато сам поднео оставку на функцију председника странке и од тада сам два или три пута ушао у просторије СНС. Ослабио сам своју позицију, али сам знао да када кажем да сам председник свих грађана Србије, да то треба и да докажем.” Председник Николић одлази с власти у “политичку пензију” али са “чистим рачунима”. Ипак ту није крај. Инспектори Одељења за привредни криминал МУП-а Србије чешљају папире и пословање фондације Драгице Николић трагајући да ли је било корупције, сукоба интереса, прања новца и злоупотребе. Томислав Николић ће бити забележен као народни политичар, Шумадинац, председник који је оставио партију да би вршио председничку дужност. Чувар Устава и стабилности владе и Александра Вучића. Са места председника Србије отићи ће без народне побуне и тешких речи обичног човека у Србији. Александар Вучић који га је наследио на трону шефа државе Србије доћи ће са великим притиском шире јавности .

Томислав КРЕСОВИЋ

2 КОМЕНТАРИ

 1. Председнику Николићу све похвале, историја га неће памтити по злу, био је достојанствен и није се улизивао Западу, бар не отворено, стекао је велики углед у Русији и Кини, просто он је био тај тас на ваги те политике и Запад и Русија а сада тога нема, питање је како ће нови председник неговати те односе са Русијом јер је познат као истакнути западњак и меркелољубац, он није Путинов избор већ Николић али га је ипак подржао јер нема куд, други кандидати су још гори и кад би победили, а то могу само још једном насилном револуцијом, не би се ни двоумили да му забоду нож у леђа иако је то земља која чува и штити државу Србију, али коме причати, ЕУ нема алтернативу, бла, бла, бла до коначног нестанка Срба.

 2. Srbija je vracena dva veka u nazad…jadna,prazna…
  Pogledajte spot Belog,na kraju,nad centralnom ulicom u Mladenovcu vidi se 5 pesaka I 2 automobile.U pola bela dana.
  KAO DA JE 19 VEK,KAO DA NEMA VOZILA.
  Od drveta mnogi ne vide sumu.
  OD VUCICA,MNOGI NE VIDE SRBIJU.
  Pa nije lud vojni I policijski sindikat?
  Pa nije luda ova masa ljudi?
  Korupcija je nesnosna,cak I da Soros licno ovo organizuje,razloga za protest ima.
  U SAVA MALI VAZE PROPISI UJEDINJENIH ARAPSKIH EMIRATA.
  ALI STVARNO!
  Vucic svaki dan nesto predaje I prodaje,GODINAMA.
  DECENIJAMA.
  PA STA ON OCEKUJE…OSIM DA NAS POBIJE.
  Mozda on ceka da ovo eskalira I da POBIJE NAROD?
  ALI,OVO JE SRCE EVROPE,OVO JE MALA ZEMLJA…
  NIJE OVO AZIJA,LATINSKA AMERIKA,AFRIKA…
  ILI JESTE…PO PLATAMA,PO STANDARDU,PA ZATO NE BI I PO SUROVOSTI VLASTI.
  Nikolic treba da bude predmet istrage.
  FONDACIJE PRAVE HUMANISTI,BEZ PARA,ALI SA DUHOM,SA HARIZMOM,OKO CEGA SE LJUDI OKUPLJAJU.
  Fondacije prave poznete licnosti,DA BI PRALI NOVAC…ILI,KAO OVA OD DRAGICE NIKOLIC,DA POD OBJEKTIVNIM PRITISKOM,SAKUPLJA NOVAC,A POSLE GA DUPLIM KNJIGOVODSTVOM,STO VISE PRIGRABI.
  PA SESELJ GA VALJDA ZNA,KAZE DA JE OBOLEO OD POHLEPE.
  Ni fondacija Novaka Djokovica ,nije nevina.
  U svakoj ozbiljnijoj drzavi,AKO IMAS NJEN PASOS,moras prijaviti imovinu u inostranstvu,kao fizicko ili pravno lice,svakog maja meseca…
  Steci 100 ili 200 miliona dolara u inostranstvu,i ne platiti Srbiji nista…
  A POREZ JE 10% ZA FIZICKA LICA…I DO 30% ZA PRAVNA,ZAVISI OD NAMENE NOVCA.
  STA JE STARIJE,PRIJAVA BORAVKA „SRPSKOG DRZAVLJANINA“ U MONTE KARLU,ILI PASOS REPUBLIKE SRBIJE?
  Pitajte Spance,sve preko 50.000 u inostranstvu,svake godine moraju prijaviti,pa se analizira,kako je to steceno,kako se uvecava…
  POSEDOVANJE PASOSA NISU SAMO PRAVAMVEC I OBAVEZE.
  Sve se to narodu skupilo.
  Meni se gade setnje pre 20 godina,jer se videlo da ce doci okupacione sluge.
  ALI,RECITE MI,STA TO GORE MOZE DA NAM SE DESI,MAKAR SOROS LICNO POSTAO PREDSEDNIK SRPSKE VLADE,OD OVOGA STO SADA IMAMO I STO CE SE,U NAREDNOJ VUCICEVOJ PETOLJETCI,DESITI?
  STA TO GORE MOZE DA NAM SE DESI???

Comments are closed.