Отровима пеглају боре и угрожавају вам живот!

Отровима пеглају боре и угрожавају вам живот!

ПОДЕЛИ

Kозметичарке и зубари глуме пластичаре, па уместо да вас подмладе они вас ојаде и угрозе ваше здравље само зато што користе илегалне “пеглаче бора” лошег квалитета.

Наиме, све је више козметичких салона и стоматолошких ординација чији су радници позавршавали силне курсеве који им дају за право да убризгавају кубике лепоте за мале паре након којих из салона излазите искривљени или са још језивијим последицама које ни прави естетски хирург неће моћи да исправи.

Др Бобан Ђорђевић, један од еминентних српских пластичних хирурга објашњава за “Ало!“ да је веома важно да сваки салон који се бавим филерима и ботоксом користи искључиво регистроване препарате јер је шанса да нешто крене по злу знатно мања.

– Ти препарати су јако скупи, па цена ових зхавата не може да буде јефтина. Нажалост, новац је тај који вуче људе да направе свесне и несвесне грешке, па тако козметички салони у жељи да привуку клијенте, а мислећи да раде исто што и праве естетске клинике, наплаћују мање употребљавајући јефитније производе који нису званично признати. Они морају да знају шта може да се деси као компликација. Али то знају само лекари који се се тиме баве, само они могу да предвиде компликације које се могу догодити због препарата, а и различите анатомске структуре саме особе и да их реше. Из тог разлога код нас треба да се уведе законска регулатива, као и у свету, да ни један салон не сме то да ради уколико нема пластичног хирурга – каже Ђорђевић.

Асиметричне и искривљене усне су најблажа последице која вам се може догодити ако се подвргнете естетском улепшавању у неком од салона јер постоје друге катастрофалније нус појаве.

– Асиметрија може да се коригује. Међутим, незваничним препаратима може да се оштети крвоток коже, па да дође до њеног изумирања. Такође, постоји могућност и да се оштети неки од нерава, да се предозира ботокс у локалном делу… Штета је много мања ако се користе легални препарати. Ниједном козметичком салону се такви не исплате, јер што би давали 300 евра за хијалурон када та цена никоме не одоговара. Технички је немогуће да кубик кошта 150 еура – завршава наш саговорник.

5 ствари које морате да знате пре него одете на третман

1. Идите код провереног лекара

2. Будите сигурни да је оно што вам убризгава безбедно

3. Питајте да ли је препарат регистрован и проверите

4. Само неки од преко 100 постојећих филера у Европи задовољавају све безбедносне критерујуме

5. Немојте све ођедном, да вам се лице не предозира од филера

 

 

Ало