НАСА НА KОРАK ОД ДОKАЗА: Нове планете на којима има воде откривају...

НАСА НА KОРАK ОД ДОKАЗА: Нове планете на којима има воде откривају постојање живота ван Земље!

ПОДЕЛИ

НАСА планира да сазове конференцију за штампу на којој ће објавити нова открића

Свемирска летелица Цассини и свемирски телескоп Хуббле дошли су до сазнања о новим планетама у Сунчевом систему на којима има воде. Ова открића ће утицати на даље истраживање и тражење других облика живота у свемиру, стоји у саопштењу.

Иако је ново откриће само наговештено, могуће је да су егзопланете, новоткривене планете у нашем соларном систему најбољи кандидати за живот јер тамо где има воде, могуће да има и живота.

Неке од планета за које се сматра да ће бити тема конференције су Церес (мајушна планета са 25 одсто леда), Европа и Ганимед (Јупитерови месеци на којим се вероватно испод површине налази океан), Kалисто (трећи Јупитеров месец за који се сматра да је прекривен дебелим ледом), Енцеладус, Титан и Мимас (Сатурнови месеци на којима се сматра да има леда и воде), Нептунов месец Тритон и Плутон, мала планета о којој научници врло мало знају, а такође се сматра да се испод површине крије океан.

Свемирска летелица Цассини облеће Сатурн од 2004. године, а телескоп Хуббле облеће Земљу од 1990. године, па је тешко рећи шта ће све бити фокус конференције, али свака НАСА конференција доноси нова сазнања о универзуму у ком живимо.

 

АТИ

Цитирај