Недим Сејдиновић вређао Хришћане па тужио оне који су му узвратили!

Недим Сејдиновић вређао Хришћане па тужио оне који су му узвратили!

ПОДЕЛИ

Пошто је 12. априла на свом приватном Фејсбук профилу објавио фотографију жуте патке, симбола „Не давимо Београд“, уз поруку „Срећан Велики патак свима који славе“, председник Независног друштва новинара Војводине (НДНВ) Недим Сејдиновић добио је на десетине увреда и претњи, које је пријавио полицији и тужилаштву, јавља Цензоловка.

Међу бројним псовкама, претњама и оптужбама, Сејдиновића називају „балијом“, „муслиманом“, „аутономашем“, а наводи се и да је „сорошевац“, и да се спрда са хришћанским празником.

Сејдиновић каже да је веома изненађен порукама које му пристижу, и да је његов пост био безазлена шала.

„Ја сам алудирао на жуту паткицу која је симбол протеста ‘Не давимо Београд’ и сматрао да је то једна бенигна шала која не би требало да увреди некога“, објашњава Сејдиновић.

Ипак, он не мисли да је то суштински разлог за овакве претње, већ само повод.

Претње су, наиме, почеле да пристижу након што је неко принтскриновао његов пост на Фејсбуку и објавио на страници „Народ против обојене револуције“, уз поруку „Ево ко протестује“.

„На тој страници су ме опет довели у везу са протестима, као што су то некад раније радили таблоиди, као што је то на крају крајева пре неки дан урадио и Александар Мартиновић из СНС. Без обзира што је ово повод, узрок је суштински везан за саме демонстрације и последица је отвореног лова на вештице, који је Мартиновић отворио на мене и још неке људе, прозивајући нас што смо били на протестима“, указао је Сејдиновић.

Извор: Америчка ТВ Н1

1 КОМЕНТАР

Цитирај