Мислав Хорват: Како су Руси Хрватима продавали оружје, а Амери Србима лажи

Мислав Хорват: Како су Руси Хрватима продавали оружје, а Амери Србима лажи

ПОДЕЛИ

Свако мало српске медије запљусне талас анти-руске пропаганде. Тренутно је актуална подвала о томе да су Руси продали Хрватској систем С-300, а онда је Блиц причу проширио причу у свом познатом гебелсовском маниру лажући како се Хрватска деведесетих наоружала највише руским оружијем, иако је опће познато да је Хрватска највише оружија добијала из складишта источне Њемачке, матичне земље тог истог Блица. У сврху обмањивања јавности доведен је извјесни Александар Радић, самопрозвани војни аналитичар и дежурни НАТО дрвени адвокат у Србији чије је вербалне проливе у српским медијима најбоље избјегавати у широком луку.

Још прије више од 10 година имао сам прилике разговарати са једном службеницом америчке амбасаде у Загребу која ми је рекла: “Никог се Америка не плаши као Руса и Срба.” Све што се дешавало у годинама које су усљедиле потврдило је те њезине ријечи. Срби и Руси су негативци у холивудским филмовима, Европска унија доноси резолуције против руских медија, а у Србији западњачка машинерија лажи – Н1, Радио Слободна Европа, Данас, Блиц загађује медијски простор русофобијом.

Тако су разне моралне накараде попут Душана Јањића који се рукује и насликава са злочинцем Харадинајем покушале продати причу о руској кривњи за растурање Југославије, иако данас постоје документи и свједочења високих оперативаца ЦИА-а и западних дипломата и политичара о томе како су и зашто Америка, Британија, Њемачка, Ватикан и НАТО растурали Југославију. Затим су лупетали о томе како су Руси силовали жене приликом ослобађања Београда што је стара титоистичка прича још из времена када је преварио Стаљина и прешао на страну запада. Броз 4 године није знао за силовања, а онда кад се сукобио са Стаљином их се одједном сјетио. Комунисти који су су побили најмање 80 000 Срба, Русима су приписивали силовања која су починили поједини припадници Црвене Армије, неки Грузијац или насилно мобилизирани Украјинац.

Ни овај С-300 који је у Хрватску стизао у дјеловима до 1996. кад је рат већ одавно завршио није имао везе са Русијом. Набавио га је кријумчар оружија Звонко Зубак преко својих мафијашких веза из Украјине, а не Русије. Био је некомплетан, нефункционалан и хрватској војсци потпуно непотребан. Чак и да је био комплетан, нико у Хрватској са њим није знао руковати. Он не би могао порушити гранате крајишке војске, а Слоби сигурно није падало на памет да пошаље мигове на Загреб јер је НАТО затворио небо изнад Хрватске и Босне и кад су авиони Републике Српске полетјели, НАТО их је срушио. Да су мигови полетјели са Батајнице, не би стигли ни до Шида. Из Јељцинове Русије која је била разваљена као Србија данас, цурили су и досијеи и оружије и све, али не и овај С-300. Њега су некомплетног Украјиници увалили Хрватима, као што су им недавно увалили покварене мигове.

Својим очима гледао сам некомплетни С-300 на тој паради коју је Туђман обучен у Титово одјело организирао под благословм запада прије напада на Крајину. Хрватска војска била је наоружана оружијем из источне Њемачке, Мађарске и других земаља бившег Варшавског пакта које су прешле на страну запада, јер су Хрвати у ЈНА били обучавани са таквим оружијем. Униформе је добијала од НАТО пакта. Са тим оружијем које је Хрватској стизало каналима НАТО-а Хрвати су убијали Србе, нису руски авиони бобардирали Крајину у Олуји, него амерички.

Запад зна да је Србија најјача када је у савезу са Русијом. Знају то и марионетске квазидржавице на Балкану. Довољно је летимично погледати анализе из хрватских, муслиманких или шиптарских медија колико се патолошки плаше приближавање Србије Русији. Довољно је било неколико руских мигова, да у Хрватској настане опћа паника и страх, не би се чудио да су тих дана Пленковић и Колинда пишали у кревет, ако су опће могли заспати. Зато ће запад и његове агентуре у Србији покушати све да Србе одвоје од Руса, зато шире русофобне лажи. Освајање Русије почиње освајањем Балкана, а нико није освојио Балкан док не завлада Србијом. Освајање још није завршило, али није завршен ни отпор!

Мислав Хорват

1 КОМЕНТАР

  1. Da, Mislave! I da se cinjenice koje si iznio ne znaju, dusa zna dusa zna da su susta istina… Tek mali ekskurs: do 91-e sa poirodicom sam zivio u Zagrebu, radio u IDIS-u kao registrovani naucni radnik, bio u „grupi“ na Katedri za uprvno pravo kod Eugena Pusica, oca kasnije ministrice spoljnih poslova Vesne Pusic ( koja, inace, zavrsi studij sociologije na Filozofskom fakultetu ne po pripadnom joj intelektu, vec po ocu); pocetkom 91-e naravno dobijam otkaz; avec spreman da bjezim za Srbiju; prvi u Zagrebu rez na vratu, a tupim predmetom, scinise mom starijem sinu od sest godina Nevenu; mladji sin Nenad, jos ne prohodao, baulja ispod stola u dnevnom boravku, nezvani gost, usmrdjen od alkohola, „zbori“: „Kako da ga, ovako malog, zakoljem!?“ U kaficu kako ga zvasmo „Laznjak“- po Vrhovnom i Okruznom sudu, te SDB-u koji tu, u blizini, bijahu-na sljepoocnicu pistolj mi stavlja spodoba slicna onoj gore:“ Majku ti srpsku j…., svih sedam cu ti sasuti u glavu!“; SPASAVA ME IVAN JELIC, pjesnik, kojega ce, nedugo potom ubiti-spaliti u stanu u ulici Vlaskoj, zajedno sa dvoje djecice i suprugom mu, tada u cijeloj Jugoslaviji poznatoj po burnim duskusijama izazvanim objavljivanjem doktorske teze joj odnosne na ustaski pokret-o istom progovori na nacin istine i: u paklene muke i djecicu pretvori ( bijah vec u Beogradu; hladno januarsko vece, Terazije prema Sremskoj ulici, gledamo se- da li smo?- ja i drugi, ono: Mladen Karan, fizicki propao, vec tada poznati slikar, od Banjluke- u Firenci je sada, dodje ovamo, do sviga sela i do Beograda, „uhvate“ ga beogradske tvkamere…“Znas li sto za Ivana Jelica, je li ziv?“- jedino i prvo bijase sto me upita; ispricah mu ono gore- nase zadnje vidjenje; tog istog dana, veceri moga susreta sa Karanom, Jelic jes porodicom, pred Gospida stao- Amin mu!
    Kakve ovo veze ima sa sadrzajem Mislalovim? Sveapsolutna je ta veza:od onih bezbrojnih haubica iz Madjarske dopremljenih sto mi iznad kuce- na potezu od aerodroma “ Pleso“ prema Gradu- maskirane, a ZENG-ama cuvane, spremne za b o j n u, stajahu, preko „prevrata“ bezbrojnih vesni pusic od (ultra)ljevicara do esesovaca, do vjecno cvjetajuce srpske naiveo okojoj je tako gorko zborio neumrli Jovan Ducic, jecao Vladika Lelicki, opominjao Sveti Njegos…“ MILA RUSKA DUSA…“, SUZE roneci grcao je Nikolaj Velimirovic prije nepunih sto godina, cetrdesetih prosloga vijeka iz tamnice svome narodu s r p s k i z a v j e t sricao…, a danas?, d a n a s duhovno FARMOM preuzet- sve po planu onih o t u d a, a preko ovih o v d j e : dusu da pacifikuju, Majku ( Rusiju) u gadost pretvore i- posao su, vjekovima namjeravan, obavili…

Цитирај