Поповић: Раму прогласити „персоном нон грата”

Поповић: Раму прогласити „персоном нон грата”

ПОДЕЛИ

Председник СНП Ненад Поповић позвао је Владу Србије да албанског премијера Едија Раму прогласи „персоном нон грата“ на територији Србије због његове изјаве о могућности уједињења Албаније са Косовом

Председник Српске народне партије Ненад Поповић позвао је данас Владу Србије да албанског премијера Едија Раму прогласи „персоном нон грата“ на територији Србије због његове изјаве о могућности уједињења Албаније са, како наводи, лажном државом Косово.

У писаној изјави достављеној медијима, Поповић каже да СНП ову Рамину изјаву препознаје као опасну претњу да Албанија у будућности планира анексију Косова и Метохије које је по нашем Уставу саставни и неотуђиви део Србије.

„Запитајмо се како би реаговао Доналд Трамп да председник Мексика запрети Америци отимањем Тексаса или руски председник Путин да Украјина запрети отимањем Крима“, навео је Поповић.

Он сматра да Србија мора најенергичније да реагује на ову претњу, као што би то учинила свака суверена држава, а не да реакцију очекује од Европске уније која од почетка подржава Раму у ономе што ради и говори.

Тиме би, каже Поповић, била послата јасна порука међународној заједници да Србија и њени савезници никада неће дозволити стварање Велике Албаније која представља највећу претњу миру и стабилности у региону Балкана

 

 

Вечерње новости

Цитирај