Невен Пећо: САЧУВАЈ НАС, БОЖЕ, РЕВОЛУЦИЈА

Невен Пећо: САЧУВАЈ НАС, БОЖЕ, РЕВОЛУЦИЈА

ПОДЕЛИ

Свака револуција почне као црвена а заврши као црна. Русија се још није опоравила од револуције из 1917. Ни Србија од црвене куге коју су посејали агенти коминтерне после Првог светског рата.

Систем револуционарне правде не мења се лако ни брзо, а свакако не новом револуцијом како данас предлажу мирни „протестанти“.

Шта нам је донела петоктобарска револуција? Пљачкашку приватизацију, повратак на важна места полицијско-војних елита из комунистичког периода која је у отимању око власти и утицаја изгубила од Милошевића и његових.

Кризни штабови наоружани калашњиковима уништили су и добро и лоше, а сада нам странци, који су их инсталирали, испостављају рачуне. Само ове године (2017) Србија мора да „искешира“ шест милијарди евра – то су дугови које су нама направили досови „експерти“. Где Србија да нађе толике паре? Шта и где да произведе, да прода на „светској пијаци“ и да има некакву зараду од које би требало да живимо и враћамо дугове? О томе демонстранти („протестанти“) ништа не кажу као да ће неко други да враћа дугове „досовских експерата“.

Каква решења сада нуде „експерти“? Поново револуцију, анархију, насиље, левичарске фразе… Када буду уништили државу – имаћемо државу по мери.

Петог октобра је народу било доста тадашње власти, ратова, изолације, беде… Многи су се повели логиком „да отерамо ове, неко дођу и гори“!

И заиста дошли су најгори. Да ли су избори у децембру 2000. били демократски? Они који су тада, насиљем, преузели државу и довели је до пропасти и дужничког ропства, исте пароле понављају и данас.

Пљачкашка приватизација? Ко се данас сећа Ђунића, Влаховића, Лабуса, Ђелића, Динкића и других анонимних креаторе економске, привредне, друштвене и националне пропасти? Све што је Србија створила од 1804. они су уништили.

Они који су одбили да бране режим 5. октобра 2000. (а до тада су га подржавали и богато су награђивани) мислећи да ће тиме откупити себе, углавном су завршили пред међународним трибуналом. Некима се још увек осмехује таква судбина. Само су њихове курве постале досовске курве у поодмаклим годинама.

За разлику од петоктобарског траљаво изведеног државног удара, који је створио траљавау власт, народ је на изборима 2012. јасно изразио вољу за променом. Али напредњаци, као да су се уплашили историјске прилике да земљу поставе на здраве основе, задржали су жуту олош елиту на кључним местима. Баш такав пример је Саша Јанковић кога су напредњаци 2012, као кадар ДС, изабрали за заштитника грађана. Ето како им се одужио.

Народ је још 2004. био против жуте олош елите, али је Коштуница калкулисао између националног, европског (жута олош) и комунистичке елите. Он их је мазио и пазио, они су га политички уништили.

Жута олош је пукла на изборима и 2008. али су социјалисти подржали режим кловна који је земљу одвео у дужничко ропство. Тај кловн, или пајац, данас је тужан у сваком погледу, не може на изборима да добије ни 2-3 процента, не бисмо знали да постоји, да му не објаве понеку ступидну изјаву.

Нажалост, кловнова пропагандна машинерија, одбацивши свог покровитеља, готово да је остала недирнута. И даље „маркетиншки експерти“ отимају новац из буџета, владају „јавним сервисима“ преко такозваних приватних и независних продукција, преко „културе“ и „забаве“. Медијске магове, из времена страховладе пајаца, видимо у Вучићевом окружењу. Да ли ће Вучића усрећити, као што су од пајаца направили Жику О? Они ће му набити нож у леђа, првом приликом, до балчака.

И Коштуница је на председничким изборима против Лабуса освојио два милиона гласова па где је данас у политичком смислу?

Шта нам данас раде генералска деца, деца Брозових генерала? Где су пуковничка деца? Они су ојадили земљу, уништили будућност младима, а спонтани „револуциоњери“ њих и не помињу. Они на изборима никада нису могли да победе, једина могућност им је револуција која привидно доноси промене а њих учвршћује у владавини из сенке, из дубоке таме.

Невен ПЕЋО

1 КОМЕНТАР

  1. Ви сте господине уман човек. О овоме Вуле годинама пише на „Видовдн“. У пренесеном: ко волео снег, да Бог да му падо у кући. Али запамтите, ми смо луд народ, ми од готовог правимо вересию Али, морамо се рвати, пусти будалу, будале завладаше.

Цитирај