ДЛАКУ МЕЊА, АЛИ ЋУД НИКАДА Шешељ после 25 година опет УДАРИО НА...

ДЛАКУ МЕЊА, АЛИ ЋУД НИКАДА Шешељ после 25 година опет УДАРИО НА СТУДЕНТЕ

ПОДЕЛИ

Дугих 25 година прошло је од последњег напада Војислава Шешеља на студенте. Јуче на простесту лидер СРС није махао пиштољем, али јесте псовао и претио батинама.
Наиме, након „обновљеног“ заседања Скупштине у среду, четнички војвода својом „хондом ЦРВ“ се „прогурао“ кроз групу демонстраната који су се привремено отцепили од главнице како би Шешељу послали своју поруку.

Према речима очевидаца, Шешељ и његово обезбеђење и демонстранти разменили су неколико сочних псовки и претњи насиљем, након чега се „хонда“ удаљила с лица места.
Код многих се одмах наметнула паралела са протестима 1992. године и Шешељевим фамозним махањем пиштољем код данашње градске скупштине на студенте који су га гађали сапуном…

– Сад макар није вадио пиштољ. Очигледно је да је хтео сукоб са гомилом, али није му то паметно. Он је чак и подржао делимично те протесте, не знам шта му је ово требало јер ће сада вероватно навући гнев окупљених на себе – каже политички аналитичар Милан Николић.

Он, ипак, наглашава да нико од демонстраната нема право да физички задржава посланике и, уопште, омета рад државних институција.
-j4ktkqTURBXy9mYjkxZjEwMzNiNzRkOTc1YzNjNGUxM2I1MjEzNjA1Yy5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Шешељ, с друге стране, за „Блиц“ објашњава да се он са студентима није сукобљавао.

– Није тамо било студената. Била је једна баба, имала је око 70 година и око два зуба. Они су покушали да ме спрече да уђем у улицу, након чега сам их љубазно замолио да се помере. Неки су ме и поздрављали, али је гласнија група изазвала конфликт – сочно сам им узвратио на псовке – каже Шешељ.
На питање да ли је ипак могао да се избегне сукоб, лидер СРС одговара: „Како? Да идем кроз мишју рупу? Не, ја сам народни посланик“.

Шешељ, ипак, наглашава да подршку захтевима демонстраната не повлачи.

Блиц

2 КОМЕНТАРИ

  1. Kakav naslov! Pa kao Kurir da citam 🙂
    Sta je sa ovim Vidovdanom? Valjda je jasno da je Seselj u pravu. Svako ima pravo da brani svoja licna prava svakim sredstvom koje ima. Pa nece valjda da pusti nekog da ga napada ili vredja zato sto je student?

Цитирај