Додик: Звао ме Изетбеговић и тражио да му спасем партију

Додик: Звао ме Изетбеговић и тражио да му спасем партију

ПОДЕЛИ

Бакир Изетбеговић ме је звао и молио да гласамо за неке закључке, Рекао сам да не може. Ми нисмо хтели да спасавамо његову партију, рекао је данас председник Српске Милорад Додик у Бањалуци.
Закључци се односе на Шемсудина Мехмедовића и Садика Ахметовића, чланове СДА, који су рекли да ће гласати за сет закона о акцизама у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ уколико се усвоје њихови захтеви. Пошто нису усвојени, сет закона о акцизама није добио потребну већину за хитну процедуру.

Додик је рекао и да Председништво БиХ није требало да потписује реформску агенду.

– Они који су помпезно најављивали нове дане у БиХ нису урадили свој посао. Њима су биле важне само фотеље. СНСД је на нивоу БиХ у опозицији и то је јасно. Ми нисмо правили договоре ни са киме. Усвајањем Закона о акцизама битно би се побољшао рад најмање 4 сектора у Српској. И у том контексту само водили рачуна да нова оптерећења не буду велика – рекао је Додик.

Да је донесен Закон о акцизама била би деблокирана и транша ММФ. Политика СДС је, сматра Додик, да спречи то, Додаје да би усвајањем закона и продајом “Љубије” био оснажен финансијски ток у РС.

– Имамо потешкоће око неких права као што су превоз, али плате не касне и неће каснити. “Чистимо” подстицаје за пољопривреднике за прошлу годину. Аранжман ММФ је сада доведен у питање – истакао је Додик.

Аваз , Н1

Цитирај