И ДАНАС БУРНО У СКУПШТИНИ Гојковић: Спалите ме, али увреда неће бити!

И ДАНАС БУРНО У СКУПШТИНИ Гојковић: Спалите ме, али увреда неће бити!

ПОДЕЛИ

Председница Парламента поручила посланицима да неће дозвољавати увреде током седнице макар је спалили и набијали на колац!
„Спалите ме, али нећи дозволити увреде“, рекла је данас председница парламента Маја Гојковић поводом навода посланице Маринике Тепић да је протекле недеље у скупштини почела да се спроводи „чиста фашизација“.

„Парламент не промовише фашизам“, истакла је Гојковић.

Гојковић и Тепић су полемисале током утврђивања дневног реда, када је Тепић образлагала свој предлог закона о изменама закона о забрани манифестација неонацистичких или фашитичких организација и удружења и забрани употребе неонацистичких или фашитичких симбола и обележја.

Тепић је рекла да јој се чини да су сада измене тог закона бенигне у односу на оно што се дешавало последњих недеља.

Шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић у парламент је, рекла је она, увео нову категорију, па можда чак и „нову расу“ – децу народних посланика и децу новинара, а поводом тога што је недавно јавно показивао фотографије учесника протеста.

Гојковић није дозволила да Тепић настави излагање:

„Под пуном одговорношћу не дозвољавам да наставите. Смените ме, спалите ме, набијте ме на колац, то сте предлагали сви заједно преко друштвених мрежа, али дозволити да се говори о фашизму у парламенту Србије – не дозвољавам“, рекла је Гојковић.

„Ово је за сваку осуду и јавности и парламента. Молила бих све посланике, све шефове посланичких група да реагују на овакав непримерени речник“, поручила је Гојковић.

Додала је да је особа која се „не копча на леђа“:

„Врло добро знам о чему се ради, слушала сам и неистине које сте износили испред (у холу). То је ваше право, али овде не можете“, рекла је она.

Танјуг

Цитирај