Уместо Маринике Тепић, Чанак у Одбору за европске интеграције

Уместо Маринике Тепић, Чанак у Одбору за европске интеграције

ПОДЕЛИ

Уместо Маринике Тепић која је крајем јануара напустила Лигу социјалдемократа Војводине нови члан скупштинског Одбора за европске интеграције, како је одлучено данас у Скупштини Србије је лидер ЛСВ Ненад Чанак .
Тепићева је иначе била председница Одбора за европске интеграције, а после њеног разрешења, то скупштинско тело бираће новог председника. Чанак ће, уместо Маринике Тепић, бити и заменик члана у Одбору за права детета и члан Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова.

Мариника Тепић приступила је Новој странци Зорана Живковића. Ту вест на друштвеним мрежама објавио је лидер Нове странке Зоран Живковић.Посланик Горан Чабради, који је такође напустио ЛСВ, разрешен је чланства у Одбору за заштиту животне срединена и у Одбору за права детета.

Скупштина Србије усвојила је данас и измене одлука о избору чланова и заменика чланова одбора, којим су чланства у тим телима разрешени посланици који су напустили посланичке групе ЛСВ и Д ЈБ у парламенту и уместо њих изабрани нови. На предлог Д ЈБ чланства у шест одбора разрешени су Јован Јовановић, Александра Чабраја и Соња Павловић. Они су раније иступили из Д ЈБ и посланичког клуба Д ЈБ у парламенту и подржали председничку кандидатуру Саше Јанковића. Уместо њих, члан Одбора за спољне послове биће Јасмина Николић, Владимир Ðурић биће заменик члана у Одбору за европске интеграције и у Одбору за пољопривреду, шумарство и водопривреду, а за члана Одбора за кулутру и информисање изабрана је Татјана Мацура. У Одбору за заштиту животне средине заменик члана биће Љупка Михајловска из Д ЈБ.
На предлог Д ЈБ Јован Јовановић разрешен је и са места члана делелгације у Парламентарној скупштини Савета Европе, а уместо њега члан те делегације биће Александар Стевановић из Д ЈБ.

Данас

Цитирај