Живковић: Забрањено увођење гостију у парламент

Живковић: Забрањено увођење гостију у парламент

ПОДЕЛИ

Председник Нове Србије посланик Зоран Живковић каже да је од јутрос забрањено увођење гостију у парламент, као последица његовог позива учесницима протеста и грађанима да дођу у скупштину.
Живковић је објаснио да ниједан посланик неће моћи да доведе било ког у скупштинско здање док се та одлука не укине.

– Испред и иза зграде имате полицијска возила, чак спречавају и улаз возила која немају одобрење, појачано је присуство службеника полиције који су у цивилу. Нису они криви, неко је њима то наредио – рекао је Живковић.

Он верује да је то последица његовог позива учесницима протеста, али и свим грађанима да дођу у парламент када имају неки проблем и буду његови или гости других посланика.

– Мој позив учесницима протеста да учествују у раду парламента са балкона и да се сретну са нама је неко одбио, ја не знам ко – пошто немају организатора, али један већи број учесника је прихватио – рекао је Живковић и позвао руководство скупштине „да се мане затворских манира“

– Ово није никакав казамат, ово је Народна скупштина и овде грађани по процедути која је утврђена могу и треба да улазе увек када осете потребе да се обрате неком од нас – рекао је Живковић.

Посланица Мариника Тепић која се јуче прикључила Новој странци рекла је да се на неформални позив те партије јавило 30 људи да прати заседање са балкона.

Како је рекла, велики број њих се паралелно интересовао и за посебну седницу о разрешењу председнице парламента.

Танјуг

Цитирај