Писмо војводе Петра Бојовића Дражи

Поделите:

Писмо које је војвода Петар Бојовић, прослављени војсковођа из Првог светског рата, и из ранијих ратова, послао ђенералу Дражи 1942. године. Оригинал се чува у Војном архиву у Београду, архивска ознака је у десном горњем углу. Војвода је писмо диктирао и притом је дактилограф погрешно укуцао “Петар Мишић“. Али, потпис је његов.

Војвода Петар Бојовић (после ''ослобођења'' Београда претучен је од комуниста, од чега је преминуо; његова деца била су београдски четнички илегалци, страдала су од комуниста)

Војвода Петар Бојовић (после “ослобођења“ Београда претучен је од комуниста, од чега је преминуо; његова деца била су београдски четнички илегалци, страдала су од комуниста)

Погледи.рс

Поделите:
3 replies
 1. Перагеније
  Перагеније says:

  „(после “ослобођења“ Београда претучен је од комуниста, од чега је преминуо; његова деца била су београдски четнички илегалци, страдала су од комуниста“ – ДА ли је Добрица Ћосић ово знао? Или му је сунце било далеко – у туђем веку?

  Одговори
  • MAJK
   MAJK says:

   I major Gavrilovic,cuveni heroj odbrane Beograda,kao (samo) pukovnik,posle zarobljanistva u nacistickom logoru tokom drugog rata,biva zgazen od batina na ulici u Beogradu,od cega je verovatno I umro.
   Komunizam je ustaska osveta za sve njihove poraze.
   I danas je Beograd pun ko sipak,ustasa svih boja.

   Одговори

Оставите коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *