Насловна Инфо Русија укида емитовање реклама недељом?

Русија укида емитовање реклама недељом?

244
0
ПОДЕЛИ

У руској Државној думи предложен је нацрт закона којим би се забранило емитовање реклама на телевизији и радију недељом од шест ујутру до поноц́и, преносе медији.

У објашњењу се наводи да је недеља дан када би људи требало да се одмарају, да имају могуц́ност да гледају филмове и емисије а да их нико не прекида агресивним рекламама. „Све те рекламе људе подсец́ају на проблеме, болести са којима се човечанство сусрец́е и једноставно их иритирају“, рекао је посланик и члан партије ЛДПР Игор Лебедев, један од аутора текста закона.

Поред тога, један од аргумената за укидање реклама недељом је и тај да деца тог дана далеко више гледају телевизију него што је то случај радним данима. „Викендима деца укључују телевизију и радио чим се пробуде. Kако је вец́ познато, свест код деце се формира док су мали, баш зато су управо најмлађи најизложенији утицају реклама, који није увек позитиван“, додаје се у тексту.

Аутори закона су се такође позвали и на истраживање које је недавно спроведено у Русији, у којем се наводи да више од 80 одсто грађана Руске Федерације сматра да рекламе на телевизији одузимају превише времена, преноси Спутњик.

 

 

Данас

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Унесите ваш коментар
Унесите ваше име овде