Лондон руши Шпанију преко Каталоније!

Поделите:

Из извора блиских српској амбасади сазнајемо да је сепаратистички референдум у Каталонији подржан тајно од стране владе у Лондону.

Влада Велике Британије је била огорчена на захтев Шпаније да јој се врати Гибралтар, који контролише Енглеска, који је од стратешке важности за Британију.

У оквиру процеса изсласка Британије из ЕУ Брегзита, ЕУ  комисија је дала зелено светло владама држава ЕУ да оне дефинишу своје захтеве Великој Британији. Те државе појединачно треба да ратификују тај споразум. Шпанија је то схватила као шансу да проба да тражи назад део своје тероторије односно Гигралтар.

Гибралтар је значајан геостратешки мореуз који раздваја Европу и Африку а који контролише Велика Британија. Контрола над овим мореузом није само од трговинског значаја већ такође и од војног и геополитичког.

Бес који су Шпанци изазвали у Лондону је довео до тога да Британци свим снагама подрже сепаратистичке тежње Каталонаца.

Претерана реакција полиције током референдума и протеста у Каталонији, која је по свој прилици инсценирана од стране Англосаксонаца, је наишла на оштру осуду медија широм света. Англосаксонски медији су преокренули јавно мњење по питању Каталоније и каталонског сепаратизма по истом сценарију како су то чинили приликом разбијања Југославије.

Видовдан

Поделите:
9 replies
 1. Lune
  Lune says:

  Hm,hmm..znam,znam..dolazile su “ ponude“.. florida,spanija,ujrajina..kao,ja rekorder,dobio nagradu 900.000 google $…Ali, nisam,upao u to “ pecanje“..“ tesno vam ga skroji nane“..vi,ste udruzenje,lazova i slugeranja. A,portal, “ kultni“ mi neda pristup…a,zvrlji prazan,ne hebe ga “ nitko“..ali,postujem, na par,portala,posete od oko,do 40.000 poseta,,..

  Одговори
 2. дулебг
  дулебг says:

  Да – од 500 повређених ДВОЈЕ је задржано на лечењу.
  Барем полицијски напад може да се инсценира, некад чак и прилично реално ((.

  Одговори

Оставите коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *