Хрвату казна на српском, мислио да је превара

Поделите:

Један Хрват био је прилично збуњен када је казну за непрописно паркирање добио на српском језику, а то чак није ни била једина нелогичност.

Осјечка компанија „Електромодул“ Осијек је једном житељу Ливна на кућну адресу послала казну због неплаћеног паркинга у Осијеку, преноси Б92.

И у томе не би било ништа чудно, да та казна није била на српском језику, а дуг је требало да буде уплаћен компанији „Евро паркинг колекшен“ (ЕПЦ) преко банке СЕБ Немачка.

„Ништа ми није било јасно и мислио сам да је реч о лажном рачуну, иако ми је износ с каматама за који ме терете био прихватљив. Наиме, осим што треба да платим некој страној банци, све је на обавештењу на којем стоји логотип осјечког ’Електромодула‘ било исписано на српском језику“, рекао је Р. К.

Додао је да је знао да није платио паркирање у Осијеку, али да је због језика којим је написана казна сумњао да је реч о превари.

Али, преваре није било. Директорка „Електромодула“ Ана Коцељ објаснила је да је та компанија закључила уговор с компанијом ЕПЦ, чије је седиште заиста у Лондону, а за осјечку компанију сазнаје власнике возила у другим државама и шаље обавештења о дуговању.

„Није никаква превара, али знамо да је текст који је послат корисницима у БиХ био на екавици. Сад је прилагођен хрватском језику, а претходно је превод ишао адвокату, и то грешком на српском језику, што је сада исправљено“, рекла је Ана Коцељ.

Поделите:
0 replies

Оставите коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *