Бестидна Милићка!

Поделите:

De mortuis nihil nisi bene. О мртвима све најбоље. Још су стари Римљани увели кодекс и правило да се о покојницима и мртвима говори све најбоље. Вријеђати и омаловажавати покојника, и то на дан његове сахране неког ко је преминуо веома млад, који иза себе оставља малу ђецу и породицу, постављати питање да ли је неко достојан, зашто се сахрањује на неком гробљу и да ли је то заслужио, може само девијантна и умно поремећена особа, лишена свих скрупула и моралних норми.

Извјесна одвратна београдска … Јелена М, чије име из поштовања према покојном Небојши Глоговцу не желим ни да помињем, на дан сахране младог глумца вријеђала је њега и његову породицу, исмијавала његов рад и умјетничко дјело, судила му због јавних ставова и тумачених улога, те се упитала како се доспјева у Алеју великана и зашто је покојни Небојша Глоговац, Бог да му душу прости, тамо сахрањен? Могу само да замислим како су ове ужасне ријечи и поруке, које су пренијели готово сви медији, додатно повриједили ионако дубоке ране породици, Небојшиној дјеци, супрузи и родитељима.

Овако нешто може да смисли и изговори само болесан, лишен савјести, части, разума и било чега људског, моралног и нормалног. Питање је само да ли размишља како ће након свега она испустити своју душу, ако је уопште има, јер неко ко вријеђа, исмијава и понижава младог глумца и умјетника на дан његове сахране, тешко да има душу и било шта људско у себи.

Нажалост није проблем у томе што се нека бестидна нашла да режи када и где јој није мјесто, већ што данима упорно ћуте бројне Небојшине колеге, глумци, пријатељи, умјетници, јавне личности… Нико нажалост није се удостојио да изрази презир и гађење према нечем тако ружним, непримјереним, нељудским и одвратним.

У посрнулом друштву урушене су све норме, моралне, традиционалне и људске, и због тога је нажалост постало могуће да се овако нешто догоди, а уз и прође тихо, некажњено и без икакве реакције. Опрости јој Боже јер не зна шта ради и прича!

Небојша Вукановић

Извор: nebojsavukanovic.info/bestidna-kucka/

Поделите:

5 Коментари

  1. Ona je Udbasica, njihov covek. Ubacena da ogadi zapad i njihove organizacije. Gde ce veceg poentiranja za UDBU nego kad kobajagi njihova NATO jurisnica napadne divnog coveka koji je upravo umro. Vas u Srbiji ta UDBA rastura u mozak.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here