Đinđićeva ćerka u Vladi Srbije!

Podelite:

Ćerka Zorana Đinđića radi u Vladi Srbije!

Jovana Đinđić (27) nedavno je angažovana u Timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva na poziciji koordinatorke za rodnu ravnopravnost i ljudska prava, saznaje “Alo!”.

Čini se da je ćerka bivšeg premijera Srbije Zorana Đinđića, ubijenog 12. marta 2003, zakoračila u politiku i krenula stopama svoga oca. Prema podacima koji su navedeni na zvaničnom sajtu, tim u kojem je Jovana angažovana nadležan je za jačanje kapaciteta Vlade s ciljem da razvija i sprovodi politike socijalnog uključivanja, zasnovane na primerima dobre prakse u Evropi, kao i da pruža podršku resornim ministarstvima u razvijanju i sprovođenju politika socijalnog uključivanja, uz redovne konsultacije s organizacijama civilnog društva.

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić istakao je za „Alo!“ da se Jovane Đinđić seća sa snimanja spota za Đinđićevu kampanju 1993.

– Znam je kada je bila mala devojčica sa snimanja spota u kojem ju je Zoran Đinđić držao u naručju. Davno je to bilo, za kampanju „Pošteno“. Baš mi je milo što se zaposlila i da radi to što radi. Drago mi je da deca rastu i da postaju svoji ljudi – kazao je Krstić.

Đinđićeva ćerka angažovana je kao koordinatorka, a u njenoj biografiji navodi se da je diplomirala 2013. na Fakultetu za medije i komunikacije Univerziteta „Singidunum“, na smeru Komunikologija. Master studije iz oblasti socijalne kognicije završila je na koledžu u Londonu.

– Jovana je od marta do septembra 2016. stažirala u timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, gde se bavila pitanjima koja se tiču LGBT populacije, socijalnog uključivanja Roma i Romkinja i inkluzivnog obrazovanja. Od oktobra do decembra 2016. stažirala je u grupi za socijalnu inkluziju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. U timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva radila je kao programska asistentkinja, a od juna 2017. ona je koordinatorka za rodnu ravnopravnost i ljudska prava – navodi se u njenoj biografiji na zvaničnom sajtu tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva.

Najbolji student

Inače, Jovana Đinđić je bila jedan od najboljih studenata i nikada se nije pozivala na činjenicu da je ćerka nekadašnjeg predsednika Vlade Srbije Zoran Đinđića. Profesori su je opisivali kao veoma savesnu, vrednu i skromnu.

– Jedne godine je kao vrhunski student dobila stipendiju, ali je odbila da je primi. Rekla je da ima novca da plati studije, a da bi stipendiju trebalo da dobije neko kojem je potrebnija – govorili su Jovanini profesori 2013. za „Večernje novosti“ .

Premijer Zoran Đinđić ubijen je 12. marta 2003. u dvorištu zgrade Vlade Srbije, a iza sebe je stavio suprugu Ružicu, kćerku Jovanu i sina Luku.

 

 

 

Alo

Podelite:

2 COMMENTS

 1. Tipicno,kada nemas talenta za pravo,ekonomiju,arhitekturu…posalju te na MENADZMENT…pa London, neki MASTER…pa posao,MANJINE,ROMI,LGTB…
  Niko ne zna ,STA TI SAPRAVO ZNAS?
  PA MINISTARSTVO,SLEDECIH 40 GODINA.
  Na moja racun.
  Zuta Srbija.
  CRNA SRBIJA!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here