„ДОЈЧЕ ВЕЛЕ“: Руси нису довољно кажњени

Поделите:

Одлука МОК-а да суспендује Русију са Зимских олимпијских игара шокирала је многе љубитеље спорта широм света, али немачком „Дојче велеу“ та казна није довољно оштра.

„Прилика је пропуштена! Оштра казна — дакле искључење читаве руске репрезентације — била би једина примерена. За оног ко је — као што су то урадили Руси — са пуном намером чистим спортистима подметао ногу или је неке друге шутирао у стражњицу како би освојили медаљу, таква казна је једина могућа“, пише спортски коментатор „Дојче велеа“ Андреас Штен Цимонс.

Штен Цимонс жали што се МОК одлучио на, како каже, симболичну казну, па се неће чути химна Русије, неће бити бело-плаво-црвене заставе.

„И то иако је Русија на невиђени начин варала са државно управљаним системом допинга, иако је брдо доказа огромно, а руски званичници све то настављају да поричу, и иако читав низ националних агенција за борбу против допинга тражи суспензију комплетног руског олимпијског тима. Руски скандал са допингом остаје без одлучујућих последица, са изузетком 25 досад суспендованих спортиста и доживотно протераним бившим министром спорта Виталијем Мутком“.

 

 

Спутник

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here