Французи три пута дужи мост од Ђиласовог платили 100 милиона евра мање!

Поделите:

Функционер ЂБ Милан Поповић жестоко је критиковао начин на који је Београд вођен у време бившег градоначелника Драгана Ђиласа. Он је као један од очигледних примера расипања народног новца навео градњу Моста на Ади која је грађане коштала скоро баснословних 500 милиона евра.

Због потписивања тајних и штетних уговора, као и намештених тендера, ми ни дан данас не знамо колико кошта овај Мост на Ади. Постоје основане сумња да је низом корупривних радњи бивше власти, до 2012. године, цена моста достигла скоро пола милијарде евра. Поређења ради, вијадукт Миллау у Француској је три пута дужи од моста на Ади и има седам оваквих пилона, и далеко је компликованијег статичког система. Грађани Француске су овај мост платили 100 милиона евра мање него ми овај Ђиласов мост – закључио је Поповић.

 

Aло

Поделите:

1 коментар

 1. Да се крало крало се лопатама.
  Не мислим да браним Ђиласа који је увозио транваје Шпаније по цени од скоро три милиона евра по комаду, а Чеси нам нудили транваје по цени од двеста педесет хиљада евра по комаду.
  Чешки транваји су старомодни, али су добри су Чесима који су десет пута богатији од нас!
  Мост на Ади је испројектован и кредити дигнути још за време градоначелника Богдановића, и то је објашњење за богатсво које се појавило у оставинској расправи Богдановића. Његова бивша супруга и његова удовица су биле запрепашчене са износима на штедним књижицама.
  Поред градоначелника Богдановића било је и других из Демократске странке који су се овајдили.
  Попричајте мало о томе са деда Мичуном и академиком Хајдином, тадашњим председником САНЕ.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here