Хакован Твитер налог РТС због Немањића

Поделите:

На срећу, РТС је брзо приметио шта се догодило и извинио се свима

Бура око серије Немањићи и РТС се не стишава.

Само што је до јавности доспела информација да је програмски савет РТС затражио да се обустави даље емитовање Немањића, који су наишли на прегршт негативних критика, неко је вечерас хаковао Твитер налог Радио- телевизије Србије и одатле слао непримерене поруке.

Поруке су биле упућене председнику Програмског савета проф. др Миливоју Павловићу који је потписао писмо упућено колегијуму РТС а у којем се образлаже зашто не треба емитовати друге епизоде.

Искористивши званични Твитер налог јавног сервиса Србије, неко је Павловићу у једном твиту дао до знања да Програмски савет не уређује програм, већ саветује, а у другом се наводи да је Савет већ једном опоменуо Павловића да није слободан стрелац те да ће морати то опет.

Трећи је већ био много непримеренији.

– Да је Вујке дао Павловићу службена кола да се возика по Пешти, овога не би било – наводи се у једном од твитова.

На срећу, ова „срамота“ није дуго трајала. Тим РТС је приметио шта се догодило и извинио се свима.

– Поштовани пратиоци извињавамо се због збуњујућих твитова. Покушавамо да откријемо ко је ушао на наш налог и са њега послао непримерене поруке – навео је РТС путем свог Твитер налога који се налашо на мети хакера.

Сага Немањићи траје од новогодишње ноћи када је емитована прва епизода серије која као ниједна до сад није наишла на толико неодобравање стручне и другог дела јавности. Замерке си стигле на рачун нагласка, речника, глуме… Похваљени су само костими

Због тога што се прича око Немањића не зауставља ни после две недеље, програмски савет РТС је затражио да се друге епизоде не емитују док се не одгледају на интерној пројекцији РТС.

Телеграф

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here