Хаос на скупу десничара у Америци!

Поделите:

Званичници у Шарлотсвилу у Вирџинији прогласили су ванредно стање након што су избили велики сукоби на скупу националиста у граду.

Нереди су избили на скупу „Ујединимо десничаре“ између демонстраната десног крила и контрадемонстраната, преноси  Б92. Десничари су организовали скуп против уклањања статуе и ере Kонфедерације из парка Емансипартион.

Гувернер Вирџиније Тери Меколифи прогласио је ванредно стање пред одржавање великог скупа белих националиста у Шарлотсвилу, на коме се очекује присуство око 6.000 људи.

Градски менаџер Шарлотвила написао је на свом Твитер налогу да је ванредно стање проглашено да би се помогло држави да одговори на насиље на скупу у том граду, које се очекује, пренео је АП.

Kако наводи Би-Би-Си, учесници марша противе се плановима власти да уклоне статуу генерала јужњаке војске у Америчком грађанског рату, Роберта Лија. У међувремену, избили су сукоби између продесничарских група и контрамитингаша који су се такође окупили у граду.

Повређене су две особе, саопштила је полиција, преноси Би-Би-Си. Полиција је испалила сузвац и бибер-спреј на демонстранте. Такође је саопштила да је неколико људи ухапшено пошто је скуп у Парку Еманципације проглашен незаконитим.

 

Данас

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here