ЛАУШЕВИЋ И БРАЈОВИЋ ОДБИЛИ УЛОГЕ У НЕМАЊИЋИМА! Ево зашто глумци никако нису хтели да буду у серији!

Поделите:

Глумци Жарко Лаушевић и Војислав Брајовић одбили су улоге у серији „Немањићи – рађање краљевине“ Марка Маринковића, која је премијерно приказана 31. децембра на РТС.

Лауш и Воја нису желели да се појаве у серији која је, како се испоставило после прве епизоде, жестоко разочарала публику и стручњаке. Гледаоци и филмски критичари оценили су да глума и дијалози не личе на историјски спектакл већ више на школско-образовни програм.

Лаушевић и Брајовић су међу првима позвани да се прикључе екипи серије „Немањићи – рађање краљевине“. Жарку је нуђено да бира између неколико ликова, укључујући и Стефана Првовенчаног, који је на крају припао Војину Ћетковићу. Међутим, њему се није допао сценарио и због тога се није прихватио ове роле. Воја, који је требало да оживи кнеза Просигоја, рекао је редитељу да би радо прихватио улогу, али да не може да уклопи термине снимања са другим пословним обавезама – открива добро обавештен извор Информера.
Он додаје да је овако испало одлично за Лауша и Брајовића, с обзиром на то да је серија добила веома лоше критике.

– Лаушевић је добро проценио да текст није баш сјајан, јер се испоставило
да критичари имају много замерки на рачун дијалога, недостатка архаичног говора, али и тога што наши славни преци изговарају речи као што су „бре“, „увалити“… Сви су веровали да ћемо напокон добити прави омаж првој српској династији, али то се очигледно није десило. Не би ме чудило да је Жарку и Воји драго што су пропустили ову серију – прича наш саговорник.
Славни глумац Воја Брајовић потврдио је да је мало фалило да се нађе у улози кнеза Просигоја.

– Нисам могао да прихватим улогу у серији „Немањићи“ јер нисмо успели да се уклопимо са терминима. У периоду када су снимали, био сам заузет другим пословним обавезама – каже Брајовић, и додаје да је рола коју су ми понудили једна од лепших у дугогодишњој каријери:

– Улога кнеза Просигоја је једна од изазовнијих. Први пут бих глумио нешто такво, а за мене је увек изазов када треба да урадим нешто за шта нисам сигуран да ли умем.
Брајовић истиче да му је жао што су „Немањићи“ наишли на лавину негативних коментара.

– Не слажем се са таквим критикама – поручује Воја.

Маринковић: Преговарали смо пре годину дана

Редитељ Марко Маринковић тврди да је са Лаушевићем и Брајовићем преговарао пре годину дана, али да су га одбили због других обавеза.

– Разговарали смо о улогама, али због термина и обавеза према другим пројектима нисмо успели да се уклопимо. С њима смо преговарали још пре годину дана – каже Маринковић.

 

 

Курир

Поделите:

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here