Мост на Ади да се назове по Чича Дражи!

Поделите:

Носилац листе СРС Војислав Шешељ и кандидат за градоначелника Миљан Дамјановић разговарали су данас са грађанима у Kнез Михајловој улици.

Том приликом функционери СРС су предложили да мост преко Аде понесе име генерала Драгољуба Драже Михаиловића као и да му се изгради споменик. Шешељ је рекао да Београд има велики дуг према српском генералу.

„Kрајње је време да се тај дуг одужи и да се Дражи Михаиловићу подигне споменик какав заслужује и да се један од градских објеката, великих градских објеката, назове његовим именом“, рекао је Шешељ.

Он је истакао да је Београд скупо платио мост преко Аде. „Због Ђиласове власти која се уграђивала на разноразне начине, мост је коштао двапут скупље него што у новцу вреди, а још нису ни све околне саобраћајнице довршене. Али, тај новац је новац грађана Београда и грађана Србије. Иако је делом покраден, онај део који је уграђен у мост, мост чини мостом свих грађана Београда.

Грађани Београда су се већ једном изјашњавали које име да дају мосту. Ми српски радикали смо били листом тада да се мост назове именом Драже Михаиловића. Већина је била за то и онда су се сви ућутали. Време да прекинемо ћутање, да мосту дамо име генерала Драгољуба Драже Михаиловића, јер то генерал Михаиловић и те како заслужује“, истакао је Шешељ.

Танјуг

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here