ORBAN SOROŠU: „Dalje ruke od Mađarske“

Podelite:

Mađarski premijer Viktor Orban optužio je američkog milijardera Džordža Soroša za mešanje u predizborni proces u Mađarskoj.

“Mreža i mašinerija Soroša su se uključile u mađarsku predizbornu kampanju. Niko se ne raduje tome, ali neprijatnu realnost treba pogledati u lice, umesto da spustimo glavu u pesak i posle da se čudimo“, rekao je Orban, prenosi poljska ahencija PAP.

Mađarski premijer je objasnio da je Soroševa mašinerija stvorena za poslednjih 20-30 godina, i da ona realizuje Sorošev plan prebacivanja imigranata u Evropu.

“On je finansijski spekulant… Hoće da sruši ogradu (na granici – prim. red.), neće da narodi budu podeljeni granicama i želi da promeni naš način života i da nam bude drago što ovamo dolaze ljudi druge kulture i za to novac da im dajemo, Njegov pogled na budućnost se kardinalno razlikuje od onoga što za sebe hoće Mađarska“, kazao je Orban.

Prema Orbanovim rečima, Soroševo mešanje u predizbornu kampanju će se manifestovati kroz podršku publikacijama na temu migracija, nevladine organizacije, propagandu, a takođe i kroz finansiranje “građanskih centara“, koji će delovati u kampanji kao i regularne partije u zemlji.

On je dodao da su mađarske obaveštajne službe sakupile dokumentaciju o delovanju Soroša u toj zemlji, i rekao je da će sve te informacije biti obelodanjene, kako bi građani imali uvid u njih, i kako bi Soroš “sklonio ruke od Mađarske“.

 

 

 Pravda
Podelite:

3 COMMENTS

  1. Beograd cemu poslati soroseva sina!- nista pametno od ovog Oebana, primitivac. Valjda ce nesto nauciti od jyznih komsija- Bog se nece mjesati u posao djavola…

  2. Ma jeste, Madjari nemaju razumevanja za druge koji su u teskoj situaciji (Izraelce) a ocekuju da ce neko imati razumevanja za njih i sto ih je toliko van Madjarske (u Rumuniji i Slovackoj). Kad su toliko fini sto nisu na vreme (u Austrougarskoj ili tokom WWII) organizovali plebiscit u Transilvaniji i Slovackoj pa postavili granice da budu etnicke (kao sto su uradili na granici sa Austrijom), umesto sto su probali da dominiraju nad drugim narodima. Zlocini pocinjeni nad Srbima u dva svetska rata su dovoljni da se nasa granica sa Madjarskom ne dovodi u pitanje (a ionako su manje vise etnicke).

  3. Naravno za sve mu je kriv Soros, Jevreji, zavera: i za to sto Nemackoj i Holandiji trebaju radnici, i sto Evropa stari, i sto je odlucivanje na nivou EU nedemokratsko iako su sve clanice demokratske, i za njegovu diktaturu i gusenje sloboda, i za to sto je Madjarska ekonomija slaba pa im ne trebaju imigranti (da su im preko potrebni, odmah bi on zakljucio da ni ti muslimani nisu tako losi cak iako se poneki od njih raznese dinamitom s vremena na vreme).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here