Покрет “Бели – Само јако” ограђује се од Луке Максимовића

Поделите:

Грађански покрет Бели – САМО ЈАKО, ограђује од будућег деловања свог до сада медијски најпрепознатљивијег члана покрета, Луке Максимовића, интерпретатора фиктивног (анти)јунака, Љубише Прелетачевића Белог.

У саопштењу овог покрета се каже: “Подсећамо вас да је грађански покрет Бели – Само јако, основан пред локалне изборе у Младеновцу 2016. године, од стране групе некомпромитованих људи са циљем да се бори против тиранске, корумпиране, клептократске власти и назадног система. Други циљ те борбе се огледао у стимулацији ангажовања грађана, рушењу апатије и уверења да од појединца ништа не зависи. На тај начин желели смо да подвучемо важност личне грађанске одговорности, као и неопходност успостављања одговорне и основним моралним начелима вођене власти састављене од грађана које политика не занима као професија којој је кичмени стуб лични интерес, већ као средство утицаја на окружење и свакодневицу.”

Након уласка у локални парламент, са освојених 12 мандата, покрет је изашао на републички ниво кандидатуром Љубише Прелетачевића Белог. Оснивачки тим покрета задржао је своје изворне циљеве и изласком на председничке изборе, којим је требало да оснажи и прошири основну идеју, а не младеновачки покрет у друге градове Србије, каже се у саопштењу

“Наш политички ангажман је био потврда да организовани појединци могу да се супроставе и најорганизованијим политичким и параполитичким структурама, које нас годинама убеђују да је поштен и достојанствен живот у Србији немогућ и да друштвена и политичка активност немају смисла изван борбе за лични интерес”, кажу из покрета.

Сатирични лик Љубише Прелетачевића Белог је, по процени чланова покрета, успешно извршио задатак банализације српског политичара као и политичке сцене.

“Са друге стране, осећамо обавезу да се оградимо од будућег деловања Луке Максимовића и његове нове групе, пре свега из разлога што немамо никакав увид нити удео у одлучивању о потезима те групе и њеним кадровским решењима”, стоји у саопштењу покрета из Младеновца.

Покрет Бели – Само јако, остаје доследан својој почетној идеји и опозиционом раду у младеновачком парламенту, док Лука Максимовић наставља своју политичку активност самостално, са новим људима и идејама, морално и политички одговоран самом себи а не покрету Бели – Само јако, закључује се у саопштењу.

Данас

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here