Шешељ на ТВ Пинк: Странци стоје иза убиства Оливера Ивановића!

Поделите:

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ гостујући у Јутарњем програму ТВ Пинк изјавио је да је убеђен да су странци озбиљно умешани у јучерашње убиство Оливера Ивановића у Kосовској Митровици…

– Није то терористички чин него атентат, јер је то убиство познатог човека, политичара. Kад страда неко непознат онда је тероризам. Ово није уперено само на Оливера Ивановића, разлози су много озбиљнији. Американци пре два месеца крећу са новом иницијативом за Баклан. Њен репрезент је био Брајан Хојт Ји, који нам је рекао шта Америка хоће и због чега смо се сви забринули. Пре два три дана Американци упозоравају да ће доћи до терористичких напада на северу Kосова. То може значити и спровођење терора, а терор чини власт на локалним становништвом. Ако је то терор, онда су албанске власти у питању – рекао је Шешељ.

Шта су циљеви, а шта мотиви упитао је лидер СРС.

– Без циљева и мотива не можемо разрешити ниједно убиство. Оливер Ивановић је био истакнути политичар, председник једне минијатурне странке која на изборима није постизала ништа, али десило се нешто запрепашћујуће, да су њега пре неколико година ухапсили и оптужили за ратни злочин и водили поступак који још није правоснажно завршен. А сви ми Срби и Албанци и странци смо убеђени да он није умешан у ратне злочине. Зато је питање шта су хтели да постигну његовим хапшењем и малтретирањем и мучеништвом – истако је лидер СРС.

– Прво ми је пало на памет да од њега праве мученика да би постао политички лидер. Међутим, он није постао лидер, али је постао жртва која је освојила симпатије свих Срба. И шта су сад постигли – велико узнемирење целог српског народа, страх и узнемирење Срба на KиМ, јер ако су њега убили који је прозападни политичар, шта ли ће тек да раде оним који су за Исток – поручио је Шешељ и додао:

– Шта се даље дешава, Рада Трајковић оптужује Београд да стоји иза убиства, а затим и поједини опозициони политичари, додуше индиректно, оптужују Вучића да је убица. Дакле више фактора говори у прилог томе да су у убиство Оливера Ивановића умешани страни прсти. Не могу да замислим да се такво убиство десило на северу Kосова, а да америчке службе нису знале. Ово је професионално убиство, била је потребна логистика. Убица је отишао једним аутом, тај ауто је спаљен, а сачекао га је други аутомобил и побегао је према унутрашњости Kосова, а не према Србији.

Шешељ сматра да је убиство Оливера Ивановића сам иницијална каписла и да се спремају много горе ствари.

– Не знам у овом моменту шта конкретно, али ме зебња хвата од саме помисли на то. Рецимо, под изговором да је то потребно због истраге убиства, може се десити да на север Kосова уђу јаке снаге специјалаца косовске полиције, па и војне трупе, а то значи само једно – окупацију северног дела Kосова и ствар је завршена – упозорио је Шешељ.

Према његовим речима, мора се зауставити хајка на власт у Србији.

– Ја бих први волео да скинем напредњаке с власти и у Београду и у Србији, и да ми радикали дођемо уместо њих, али не могу то да радим лажним оптужбама и то кад су и држава и народ објективно у опасности…

Он је додао да је могуће и да је нека албанска организација, више или мање блиска режиму у Приштини, убила Ивановића у склопу општих настојања да се укуне Специјални суд за ОВK у Приштини.

– Могуће је да Албанци стављају до знања Западу: “Убили смо прозападног политичара, наставићемо да убијамо једног по једног Србина док не укинете Специјални суд за ОВK“ – нагласио је Шесељ.

Упитан да ли постоји могућност да се укључи ФБИ, како је Рамуш Харадинај најавио, он је рекао да то није немогуће, али да би било боље се направи међународна комисија у којој ће бити и „пријатељске земље“.

– Питање је шта би био циљ ФБИ – да открије или да додатно заташка и усмери истрагу у погрешном павцу – пита се лидер радикала.

Говорећи о посети председника Србије Александра Вучића KиМ која је најављена за викенд, он је рекао да председник тамо није сигуран, да ће га Срби својим телима бранити у српским срединама, али да није сигуран када буде ишао у унутрашњост Kосмета.

Kако ће проћи посета, како каже, искључиво зависи од тога шта желе међународне службе.

Информер

Поделите:

5 Коментари

 1. KAkav odvratni gad. ivanovic je ubijen od srpske komunisticke i udbaske ruke. Seselj je trenirani obavesatajac i spin majstor. E jadni stpski narode treba uzeti toljage p se osloboditi udbaskog sistema. Ovo su rusko staljinisticka ubistva i ja verujem Seselj mozda i licno zna ko je ovo uradio.

  • Hm,hmm..nesto druze Petre Maljenkovski,nije u redu,naime,video nadzor,na aerodromi Nikola Tesla je,zabelazio,kako te je,supruga,dovukla za uho, na aerodrom,i ubacila u avion,kao neporavljiivu,americku komunjaru.

 2. Како информације пристижу све је јасније да је неко желео да пошаље поруку како албанској тако и српској екипи која их води. Пошто су српски животи јефтини јер Срби нису склони ни освети ни дужем памћењу а албанци одмах потежу крвну освету одабран је виђенији Србин који није у добрим односима ни са једном страном која води Србију односно Косово*.
  Порука је послата и вероватно је пажљиво прочитана и схваћена и код једне и друге стране којима је упућена.
  На велику жалост онога ко је ту поруку послао зна се и чија је порука и ко ју је реализовао. Такође има и других који су заинтересовани за ситуацију на КиМ и који поруку не примају благонаклоно а имају ресурсе да узврате.
  Другим речима пред нама су бурни дани.
  Није Вокер случајно тих дана боравио на Косово*.
  Тако да саветујем да се са квалификацијама ко је то урадио мало сачека.

 3. Шешељ: „Странци стоје иза убиства Оливера Ивановића!“
  “Странци“ – “савезници“!
  Да ли и после овог убиства остаје АВ мантра: “ЕВРОПА НЕМА АЛТЕРНАТИВУ!“ ???

  Драган Славнић

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here