Uz pomoć SPC i Rusije sačuvaćemo Kosovo i Metohiju!

Podelite:

Srpska liga (SL) podržava nastojanja Srpske pravoslavne crkve (SPC) da se pitanje statusa Kosova i Metohije (KiM) reši uz pomoć bratske Rusije i da naša južna srpska pokrajina ostane u sastavu Srbije, na šta će svakako uticati i nedavni susret srpskog patrijarha Irineja i predsednika Ruske Federacije Vladimira Vladimiroviča Putina koji je ukazao posebnu čast našem patrijarhu, na prijemu poglavara pravoslavnih crkava povodom velikog jubileja Ruske pravoslavne crkve, stote godišnjice obnove njene patrijaršije – izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige, naglašavajući da očekuje da će, na istom fonu, proteći i poseta predsednika Vučića predsedniku Putinu.

Đurđev ističe da je u ovom važnom istorijskom trenutku za državu Srbiju i srpski narod na KiM od presudnog značaja uloga SPC koja je uvek bila uz svoju zemlju i narod kada mu je bilo najteže i dodaje da je njen uticaj i ugled koji uživa u Ruskoj pravoslavnoj crkvi i kod predsednika Putina, ali i među svim pravoslavnim crkvama u svetu dobar znak za srpski narod da nas ceo pravoslavni svet i vekovni prijatelj Rusija, ni ovaj put, neće ostaviti na cedilu i da će nam pomoći da sačuvamo svetu srpsku zemlju, zaštitimo i obnovimo pravoslavne hramove, vratimo otetu srpsku imovinu i stvorimo preduslove za sigurnu i bezbednu budućnost.

Predsednik SL je, takođe, još jednom apelovao na najviše rukovodstvo SPC da sedište „arhiepiskopa pećkog, mitropolita beogradsko-karlovačkog i patrijarha srpskog“, na po godinu dana, naizmenično, izmešta u istorijska središta naše crkve, u Peć, Sremske Karlovce i Beograd, jer bi to bila važna poruka o celovitosti i nedeljivosti Srbije.

Srpska liga

Podelite:

1 COMMENT

  1. Braćo Srbi, pamtiti sve i svakoga i strpaljivo sačekati do kraja 2020 godine. Tada će AngloAmerikanci konačno biti tek jedna od više svetskih velesila.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here