Za 15 godina Kina preuzima od SAD poziciju najveće ekonomije na svetu

Beijing, China at the Imperial City north gate.
Podelite:

Prema izveštaju Centra za ekonomska i poslovna istraživanja (CEBR) iz Londona Indija će sledeće godine preskočiti Francusku i Veliku Britaniju na listi najvećih ekonomija na svetu i zauzeće peto mesto.

Do 2027. godine preskočiće i Nemačku i doći na četvrto mesto.

U nešto dužem roku, do 2032. godine Kina će preuzeti od SAD poziciju najveće ekonomije na svetu. Za 15 godina u prve četiri zemlje po veličini, tri će biti iz Azije: Kina, Japan i Indija. Za 15 godina CEBR očekuje i da će Južna Koreja i Indonezija sa liste 10 najvećih ekonomija istisnuti Italiju i Kanadu.

Danas

Podelite:

4 COMMENTS

  1. Nemamo mi cemu tu da se radujemo. Mongoli i Turci koji su pokorili Rusiju i Srbiju su bili mongoloidni i sateliti kineske civilizacije. Mi smo sad siromasni kad je nasa Zapadna civilizacija u zenitu. Kad Istok nadvlada moze nam biti samo gore.

    • Ima ru jedna začkoljica: sve naborjane zemlje su PO MODELU ZAPADA. Kada zapadni model ekonomije (sa SAD) ode u istoriju, nestaće i moć pomenutih zemalja – ne može Kina biti veća amerika od Amerike… Istina, kada džin padne, zemlja se trese… Ja želim da verujem u Špenglerovo „proročanstvo“ i dolazak slovenske kulture na presto istorije… (ruski model ekonomije je divlji, mešavina svega i svačega, ALI NIJEzapadnjačkog karaktera…)

  2. Koliko je nasa elita sizofrena, podrzala bi i crnog djavola samo da je protiv Amerike. Gledam na Al Dzaziri razgovor o priznanju Jerusalima kao prestonice Izraela: Bosko Jaksic zapenio napada Izrael i Trampa, a s druge strane Hrvatski analiticar brani Izrael. Prosto me bilo sramota da se Bosko izdaje kao Srbin. Mali Izrael po stalnim bombardovanjem i pretnjom unistenjem, sirok 15 km i neodbranjiv, a on staje na stranu „svetionika demokratije“ Irana, Turske i Pakistana koji bi rado bacili atomsko oruzje na Tel Aviv samo da se ne boje Amerike. Kad smo to mi prestali da razlikujemo dobro od zla. Kako moze posle uopste da nesto komentarise o pravima Srba na Kosovu. Resenje o dve drzave je nepravedno i neodrzivo na tako maloj teritoriji: jedino pravedno resenje je konfederacija Izraela i Judeje i Samarije i nezavisan grad drzava u Gazi.

  3. Uh al vi udbaski prevcete, izuvijate, muvate…….al iskrade vam se nekad neka istina…..prvo ne mode Kina da pretekne Amerika, jos duga…a drog ovo je tacno, i año je preteren, pretekla je Americkim sistemom, trgovinom sa Amerikom i drugim zemljama koje imaju Americki sistem. Globalna ekonomija….Kina nije glupa da kaze sta ce nama amerika nego cemo mi da trgujemo sa Rusijom i Brazilom…..Za podrsku IZraela se slazem…ne znam ko je Bosko Jaksic….ali da Srbin podrzava nekog protiv Izraela je strasno………vi ste bre svi luzeri,…Vucic vas laze….svaki dan u tom sedenju na dve stolice gubi 5 dana buducnosti od Srbije

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here